
ELS ALUMNES DEL T´AVALEM EXPLOREN EL SEU PERFIL PERSONAL AMB EL MÈTODE DISC
Els alumnes han participat aquesta setmana en una activitat formativa per conèixer millor el perfil personal i social utilitzant el mètode DISC, una eina d’autoconeixement àmpliament utilitzada en entorns educatius i professionals. Aquesta iniciativa busca ajudar els joves a identificar les seues fortaleses, entendre les seues maneres de comunicar-se i millorar la convivència i el treball en equip.
La iniciativa és una aposta per la formació no només de professionals, sinó també de persones més conscients, preparades i connectades amb elles mateixes i amb els altres.
El mètode DISC classifica els comportaments humans en quatre grans perfils: Dominància (D), Influència (I), Estabilitat (S) i Compliment (C). A través de dinàmiques pràctiques i qüestionaris adaptats, els estudiants descobreixen quin d’aquests estils s’ajusta més a la forma d’actuar, prendre decisions i relacionar-se amb els altres. L’activitat està dissenyada per promoure la intel·ligència emocional, l’empatia i la millora d’habilitats socials des d’edats primerenques.
A través de dinàmiques pràctiques, reflexió i treball en equip, cada alumne pot descobrir el seu propi estil, entendre com es relaciona amb altres persones i reconèixer tant les fortaleses com les àrees en què necessita millorar.
Aquest tipus d’activitats són clau per millorar la comunicació interpersonal, potenciar el treball en equip, desenvolupar habilitats socials i emocionals augmentar l’ocupabilitat, fomentar el lideratge i l’autogestió i enriquir les relacions personals.
Aquesta proposta s´emmarca dins del pla d´orientació acadèmica i personal del T´Avalem, amb l´objectiu d´acompanyar l´alumnat en el seu desenvolupament integral. Conèixer els seus estils personals els permet millorar la seua autoestima, afrontar reptes amb més seguretat i preparar-se per triar amb més criteri el futur acadèmic i professional.
Des de l’equip docent es destaca la bona acollida de l’activitat i l’impacte positiu que té a la dinàmica de l’aula, ja que afavoreix el respecte per les diferències individuals i el treball col·laboratiu.
Amb eines com aquesta, avancem en el camí cap a una formació integral i significativa per al present i el futur del alumnes.