LES ALUMNES DE COMERÇ FINALITZEN EL DOCUMENT D’AVALUACIÓ I DIAGNÒSTIC DEL COMERÇ LOCAL
Les alumnes del mòdul de Comerç finalitzen el document d´Avaluació i Diagnòstic del Comerç Local; un pas clau cap al desenvolupament del pla estratègic del sector.
Aquest estudi és el resultat de la investigació, l’anàlisi i la col·laboració amb els comerços del municipi i té com a objectiu oferir una visió detallada de l’estat actual del comerç al municipi i proposar recomanacions estratègiques per enfortir-lo.
L’estudi té un valor significatiu, ja que el comerç local enfronta reptes creixents en un context de transformació digital, competència amb grans cadenes i canvis als hàbits de consum. El document realitzat per les alumnes no només identifica les principals fortaleses, oportunitats, debilitats i amenaces dels comerços locals, sinó que també detalla tendències de consum i pràctiques de sostenibilitat que poden ser implementades per fer el comerç local més competitiu i resilient.
El comerç local és un pilar fonamental de l’economia, proporciona ocupació, dóna suport a proveïdors locals i contribuix al desenvolupament econòmic i social. Per tant, comptar amb un diagnòstic actualitzat permet identificar les àrees on aquests comerços necessiten adaptar-se i créixer per satisfer les demandes dels consumidors actuals i futurs. A més, els resultats d’aquest diagnòstic oferiran als propietaris del xicotet comerç i a les autoritats locals un full de ruta per dissenyar estratègies d’enfortiment i adaptació.
El projecte ha involucrat enquestes, entrevistes amb comerciants i anàlisi de dades, cosa que ha permès a les alumnes comprendre els reptes específics que enfronta el comerç a la zona. Aquest diagnòstic servirà com una eina clau perquè els comerços locals puguen:
– Millorar els processos interns i experiència del client
– Adoptar eines digitals i estratègies de màrqueting més efectives
– Fomentar el consum responsable i la sostenibilitat
– Crear xarxes de col·laboració per enfortir el teixit comercial de la comunitat
El projecte ha suposat una experiència enriquidora que ha permès a les alumnes aplicar els seus coneixements en un context real, contribuint a l’enfortiment del sector i ha permès a les alumnes aprendre la importància del comerç local com a element dinamitzador i sostenible de l’economia.
Aquesta experiència pràctica els ajuda a desenvolupar una perspectiva analítica i propositiva, cosa essencial per al seu futur professional.