LES ALUMNES D’ADMNISTRACIÓ DIGITALITZEN CENTENARS D’EXPEDIENTS A L’ÀREA D’AGRICULTURA
Les alumnes d’Administració digitalitzen centenars d’expedients a l’àrea d’Agricultura com a treball pràctic del Certificat de Professionalitat que cursen.
L’activitat consistix a digitalitzar tots els titulars cadastrals existents al cadastre de rústica anterior a l’actual, que està guardat en paper amb la vulnerabilitat al deteriorament que això suposa.
El Cadastre ha patit dues variacions al llarg del segle d’existència. Les dades corresponents a la situació cadastral anterior a l’actual es troben en suport de paper, pel qual s´han digitalitzat tots els titulars cadastrals continguts en aquesta documentació, a fi de facilitar la consulta de forma més eficient i sense posar en risc la integritat del propi suport.
L’accés digital als expedients del cadastre de rústica pot millorar la transparència i la qualitat del servei prestat als ciutadans. Els propietaris i altres interessats poden obtindre informació de manera més ràpida i precisa, cosa que millora la satisfacció i la confiança en l’administració pública.
D’altra banda, s’ha digitalitzat igualment part dels expedients de disciplina urbanística existent en suport físic.
Cal assenyalar que la plataforma digital per a la tramitació d’expedients administratius s’utilitza des de finals de 2013, raó per la qual part dels expedients de disciplina urbanística es troben únicament en suport paper.
Els documents digitalitzats es poden compartir fàcilment entre diferents departaments i organismes. Això facilita la interoperabilitat i la col·laboració, permetent una gestió més integrada i coordinada de la informació cadastral.
Amb aquest treball, les alumnes col·laboren en la millora de l’eficiència administrativa en facilitar l’organització, la recerca i la recuperació de documents, de manera que el personal de l’àrea pot accedir a la informació de manera més àgil, cosa que accelera els processos burocràtics i reduix temps dedicat a la gestió documental.
La gestió d’expedients digitals és més senzilla i facilita fer actualitzacions de manera eficient.
Així mateix, permet alliberar espai físic a les oficines i arxius, atès que l’emmagatzematge digital requerix molt menys espai que els documents físics i permet reduir els costos associats amb l’emmagatzematge físic, la gestió i la recuperació de documents minimitzant les pèrdues econòmiques derivades de documents extraviats o danyats.
Un altre dels nombrosos avantatges que oferix la digitalització és que contribuix a la sostenibilitat mediambiental en reduir la necessitat de paper i altres recursos físics. Això no sols disminuix la petjada ecològica de l’administració, sinó que també dóna suport a iniciatives de responsabilitat social corporativa i sostenibilitat.