LES ALUMNES D’ADMINISTRACIÓ DIGITALITZEN CENTS D’EXPEDIENTS EN SERVICIS SOCIALS
Les alumnes del mòdul d’Administració del taller d’Ocupació Dones Nules II han digitalitzat centenars d’expedients vinculats a l’àrea de Serveis Socials on fan el període de treball efectiu.
La digitalització de documents és una matèria que s´impartix en un dels mòduls formatius del Certificat de Professionalitat i la pràctica és necessària per a la comprensió del procés en un ambient real. La teoria els proporciona un marc i uns principis generals però és a la pràctica on es revela com aquests principis s’apliquen a situacions concretes.
Digitalitzar documents implica l’ús de maquinari i programari específics com escàners, OCR (Reconeixement Òptic de Caràcters) i sistemes de gestió documental i permet a les alumnes familiaritzar-se amb aquests equips i programes i desenvolupa habilitats tècniques essencials que no poden adquirir únicament a través de l’estudi teòric.
La pràctica real exposa els alumnes a problemes i desafiaments que han de resoldre amb eficàcia i agilitat i els prepara per a situacions del dia a dia en la tasca que desenvolupen.
A més, la pràctica de digitalitzar documents també ajuda a desenvolupar competències transversals com l’atenció al detall, la gestió del temps i la capacitat de treballar amb pressió, fonamentals en qualsevol entorn professional.
La combinació de teoria i pràctica és essencial per formar professionals competents i segurs, així com per potenciar la seua confiança de cara a la inserció al mercat laboral.
La digitalització permet un accés ràpid i eficient als expedients. Els treballadors de l’àrea poden trobar i consultar la informació dels casos de manera immediata, cosa que facilita la presa de decisions i millora la qualitat del servei.
A més, la digitalització inclou mesures de seguretat avançades, com ara el xifratge de dades i el control d’accés, cosa que protegeix la informació sensible dels usuaris.
La digitalització reduix significativament la necessitat d´espai físic i permet compartir la informació entre els membres de l´equip i amb altres institucions rellevants.
D’altra banda, la digitalització contribuix a la sostenibilitat ambiental i és una eina essencial per modernitzar i optimitzar els processos en els serveis socials, beneficiant tant els professionals com els usuaris.