NULES PROMOCIONA EL VALENCIÀ A TRAVÉS D’UNA EXPOSICIÓ DE COLLAGES
La mostra es pot visitar a la Biblioteca Municipal “José Vicente Felip Monlleó” els dies del 18 al 22 de juny
Les Regidories de Normalització Lingüística, Biblioteca, Cultura i Educació, juntament amb el club de lectura “Cosas & Musas, l’Associació Cultural “La Corretjola”, i l’Associació Platges de Nules han presentat una exposició de collages anomenada “36 dies en valencià” de la que és autor Pedro Zorilla i amb la que es vol promocionar el valencià i fer-lo més visible a tots els veïns i veïnes.
Així doncs, el nom “36 dies en valencià” fa referència a les 26 lletres de l’abecedari valencià, incorporant també la lletra “ll” i la “l·l”. A més, també s’afegeixen deu números de un dígit, sumant així 36 caràcters.
Cadascuna de les lletres i dels números van acompanyats d’una dita feta o una costum popular del territori valencià per a que d’aquesta manera enriquir a la població a través de la nostra llengua.
Aquesta exposició s’inaugurarà divendres, 18 de juny, a les 18.30 hores i es podrà visitar a la sala d’exposicions de la Biblioteca Municipal “José Vicente Felip Monlleó” fins al 22 de juny, on es realitzaran a més diferents activitats per al veïnat del municipi.
Per tant, la programació continuarà dissabte, 19 de juny, amb el taller didàctic “El meu collage de Nules”, dirigit pel propi Pedro Zorrilla, a la Biblioteca Municipal. Aquesta activitat estarà dirigida als xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys i caldrà inscriure’s prèviament al correu biblioteca@nules.es.
El diumenge, 20 de juny, a les 11:00 hores, se celebrarà el taller “La crisàlide de les paraules”, dirigit per “Cosas & Musas” el qual versarà sobre com una paraula es pot transformar per a crear històries. Tothom que estiga interessant podrà acudir i participar.
Finalment, el dilluns 21 i el dimarts 22 de junio l’exposició seguirà oberta per a visites escolars, en les que serà necessària la inscripció prèvia en el correu esmentat abans.
“Nules segueix així apostant per la divulgació del valencià, ja que conforma la nostra identitat com a poble. Totes aquestes activitats es duran a terme seguint totes les mesures sanitàries pertinents”, comenta la regidora de Normalització Lingüística, M. José Esteban.