
NULES PRESENTA EL SEU II CONGRÉS D’HISTÒRIA AMB LA INCORPORACIÓ DE NOVETATS
El termini per inscriure’s finalitza el pròxim 1 d’octubre
L’Ajuntament de Nules està treballant en l’organització del II Congrés d’Història de Nules (IICHN), que se celebrarà dissabte, 25 d’octubre, al saló d’actes de la Caixa Rural de Nules. Una edició aquesta que comptarà amb la incorporació de destacades novetats, segons avança el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre.
En aquest sentit, Latorre, destaca el suport de tres importants universitats de la Comunitat Valenciana, “aquesta segona edició comptarà amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), de la Universitat de València, i de la UNED Castelló/Vila-real, de manera que el comitè organitzador d’aquest congrés estarà format per diferents representants d’aquestes universitats”.
La direcció del II Congrés d’Història de Nules estarà formada pel regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, com a representant de l’Ajuntament de Nules, i per Antonio López Amores, professor d’Història Moderna de la UJI; el comitè científic comptarà amb Carmen Mª Fernández Nadal, professora de la UJI, i amb Pablo Marco Dols, de la UNED; i al comitè organitzador es trobarà el director de la UNED Castelló/Vila-real, Alejandro Ribes Ferrer.
De manera que, les persones interessades a participar poden fer la corresponent inscripció a l’enllaç que es pot trobar a les xarxes socials de l’ajuntament i de les universitats fins el pròxim 1 d’octubre, amb tot cal assenyalar que l’aforament és limitat fins a les 200 persones.
El congrés comptarà amb la intervenció de diferents conferenciants, com ara Carmen María Fernández Nadal, professora d’Història Moderna del departament d’Història, Geografia i Art de la Universitat Jaume I de Castelló, que serà l’encarregada d’impartir la ponència inaugural anomenada “Las marquesas de Quirra en el siglo XVII”.
Així, qualsevol persona interessada a participar com a ponent o amb la presentació de comunicacions ho pot fer remetent la documentació pertinent a l’adreça congresohistorianules@gmail.com
Les ponències es poden presentar fins al dia 15 de juny, de manera que el 23 de juny el comitè organitzador confirmarà els treballs elegits; i els articles es podran presentar els dies del 23 de juny a l’1 de setembre.
Per tant, les bases per a la presentació de treballs, tant per a la ponència com per a l’article, es poden veure a les xarxes socials de l’Ajuntament de Nules i als portals web i xarxes socials de les universitats col·laboradores.
L’altra de les novetats d’aquesta edició és que la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) concedirà 0,5 crèdits de lliure configuració a l’alumnat participant. Cal assenyalar a més que, les persones inscrites podran sol·licitar un certificat d’assistència i un exemplar imprès de la jornada del IICHN.
En paraules de l’edil de Patrimoni, Guillermo Latorre, “el IICHN està dissenyat per ser tot un referent cultural i patrimonial a la nostra província, gràcies al suport de les diferents universitats que en aquesta edició formen part també del comitè organitzador”.