LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL TERRITORI VALENCIÀ ES REUNEIX A NULES
Se celebren aquest cap de setmana les VII Jornades Educatives per a Famílies i Docents amb més de 200 participants
La comunitat educativa del territori valencià es reuneix aquest cap de setmana a Nules per a tractar diversos temes relacionats amb el sector de l’educació en unes jornades que porten per lema “L’entorn educa. Nules és font d’aprenentatge. Nules educa”.
Així doncs, les VII Jornades Educatives per a Famílies i Docents, s’han inaugurat aquesta vesprada de divendres i es desenvoluparan fins dissabte, 27 de gener, al saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep de Nules, amb la participació de més de 200 persones pertanyents al món de l’educació.
De manera que, entre les persones assistents a aquesta jornada destaquen juntament amb la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Nules, Rosa Ventura, i altres membres de la Corporació Municipal; l’inspector territorial en cap, Luis Adell Pla; la directora del CEFIRE, Diana Chiralt; la presidenta de la Caixa Rural Sant Josep, Marisol Ballester; o la coordinadora de les Jornades Educatives, Mª Carmen Romero.
La regidora d’Educació, Rosa Ventura, comenta que “un any més la programació de les jornades contempla temes d’actualitat relacionats amb el sector de l’educació, de fet en aquestes jornades participen tant els mestres, les famílies com les persones no docents que treballen als centres educatius. No obstant això, hem d’agrair a la comunitat educativa de Nules la seua implicació en aquest projecte al que des de l’ajuntament seguirem donant suport per a que la nostra població siga un referent del sector educatiu a la Comunitat Valenciana”.
Així mateix, en aquest acte s’han lliurat els premis a les guanyadores dels concursos de confecció del cartell i del logotip representatius d’aquestes Jornades Educatives, que en aquesta edició han estat Inés Ruíz del Col·legi Nostra Senyora de la Consolació de Nules, i Carmela García de l’IES Gilabert de Centelles de Nules; i també s’ha fet un reconeixement a les persones docents dels centres educatius de Nules jubilades el curs passat.
Ponències i tallers
Aquestes jornades compten amb diverses ponències i tallers, en concret en la jornada de divendres s’han previst, entre d’altres, les xerrades anomenades “L’ukelele a l’aula de Música. Nou recurs per a la pràctica instrumental” a càrrec de Claudi Ferrer, Begoña Puchol, Víctor Alapont i Heidi Gil Pelayo de l’IES Gilabert de Centelles de Nules; també des de l’IES de Nules s’impartirà una altra ponència “Un projecte real de convivència a Secundària” amb Elena Albesa, Laura Panís, Robert Albert, M. Jesús Expósito, i M. Pilar Flich; així mateix “Roda de la vida: enriquiment intergeneracional” serà la ponència protagonitzada per representants del CEIP Jaume I de Nules i de la Residència Verge de la Soledat de Nules amb M. Carmen Esteban, Julia V. Peixó Alós, i Rosario Mechó.
Per altra banda, seguint amb la jornada de divendres s’impartirà la xerrada “Fer de l’entorn una oportunitat: aprenentatge per a la vida” a càrrec de Sandra Soria, César Vicente Silvestre, i Núria Balaguer del Centre d’Educació Especial la Panderola, de la Residència i Centre de Dia per a Persones Majors Verge de Gràcia i del CEIP Carlos Sarthou Carreres de Vila-real. A la que seguirà “Por una alimentación sana y sostenible” a càrrec de Mónica Nosti del CEIP Lope de Vega de Nules amb certificat AENOR de menjador sostenible.
La jornada de dissabte, 27 de gener, comptarà amb les xerrades “Transformarte: evolucionanado hacia Comunidades Educativas Emocionalmente Inteligentes” amb M. José Ventura i Martín Sánchez del Proyecto Acompañando de la Universidad Internacional de València (VIU); “Experiències Educatives d’ABP i APD que creen xarxes en la comunitat” a càrrec de Rosa Ana Moya i Sònia Monzó de l’IES Jaume I de Borriana; i “El poder del APS combinado con nuestro entorno” amb Francesc Vicent Nogales, Premi Educa Abanca 2021 i Premi Nacional d’APS al 2020.
També hi haurà tres tallers simultanis a escollir un centrats en les temàtiques la gamificació amb “Aprender es jugar y jugar es aprender”; les emocions “El arcoíris animado: una herramienta para conocer y compartir cómo nos sentimos”; i la resolució de conflictes amb l’anomenat “Comunicación no violenta”.