LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL TERRITORI VALENCIÀ ES REUNEIX A NULES
Se celebren aquest cap de setmana les VI Jornades Educatives per a Famílies i Docents amb més de 200 participants
La comunitat educativa del territori valencià es reuneix aquest cap de setmana a Nules per a tractar diversos temes relacionats amb el sector de l’educació en unes jornades que porten per lema “Des de dins! Experiències d’aula”.
Així doncs, les VI Jornades Educatives per a Famílies i Docents, s’han inaugurat aquesta vesprada de divendres i es desenvoluparan fins dissabte, 21 de gener, al saló d’actes de la Caixa Rural Sant Josep de Nules, amb la participació de més de 200 persones relacionades amb el món de l’educació.
De manera que, entre les persones assistents a aquesta jornada destaquen juntament amb la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Nules, Rosa Ventura, i altres membres de la Corporació Municipal; l’inspector territorial en cap, Juan Corchado; la presidenta de la Caixa Rural Sant Josep, Marisol Ballester; o la coordinadora de les Jornades Educatives, Mª Carmen Romero.
La regidora d’Educació, Rosa Ventura, comenta que “un any més la programació de les jornades contempla temes d’actualitat relacionats amb el sector de l’educació, de fet en aquestes jornades participen tant els mestres, les famílies com les persones no docents que treballen als centres educatius. No obstant això, hem d’agrair a la comunitat educativa de Nules la seua implicació en aquest projecte al que des de l’ajuntament seguirem donant suport per a que la nostra població siga un referent del sector educatiu a la Comunitat Valenciana”.
Així mateix, en aquest acte s’han lliurat els premis a les guanyadores dels concursos de confecció del cartell i del logotip representatius d’aquestes Jornades Educatives, que en aquesta edició han estat Inés Ruíz i Emma Usó del Col·legi Nostra Senyora de la Consolació de Nules; i també s’ha fet un reconeixement a les persones docents dels centres educatius de Nules jubilades el curs passat.
Aquestes jornades compten amb diverses ponències com ara la relacionada amb el projecte “Erasmus+ Escolar a l’IES Gilabert de Centelles” protagonitzada per professorat i alumnat d’aquest centre educatiu de Nules; o “Simbiosi Ambiental: aprenentatge servei entre centres” a càrrec de Virginia Gavaldá i Francisco José García.
“Premi Empar Granell. Millor proposta didàctica de la Comunitat Valenciana Fundació Sambori. Fase País”, és altra de les xerrades que s’ha impartit i que ha estat protagonitzada per M. Cristina Igual i Marisol Carreguí; així mateix Patricia González i Elena Martín del CEIP Eres Altes de Riba-roja de Túria han parlat sobre “Com caminar cap a una comunitat d’aprenentatge”.
Per altra banda, la jornada de dissabte comptarà amb les ponències “Programar amb la LOMLOE” a càrrec d’Ana Pitarch i Georgina Xaler; “Aules Transformadores” que serà impartida per Óscar Gozalbo i Marta Prieto; i tancaran la programació Elena Archilés, M. José Ripoll i Carmen Penelo del CEIP Pintor Sorolla de Les Alqueries que parlaran de “Escoles connectades amb la vida”.
Dissabte també hi haurà, en horari de 12.15 a 13.45 hores, tres tallers gratuïts i simultanis que tindran lloc en diferents llocs. De fet, el saló principal de la Caixa Rural Sant Josep de Nules albergarà un taller enfocat a alumnat d’ESO sobre “Narrativa gràfica aplicada a l’aula” que impartirà Pedro Cifuentes; al saló oval tindrà lloc el taller per a alumnat de Primària “Aprenentatge lecto-escriptor a Educació Primària. Un enfocament pràctic” a càrrec de David Reig; i el tercer taller es desenvoluparà al Museu de la Sang i vol tindre com a protagonista a l’alumnat d’Infantil amb “El arte de educar con arte” que impartirà Yunislei Balsaneda.