ELS ALUMNES DE COMERÇ CENTREN EL FOCUS A LA INSERCIÓ LABORAL AMB UN CURS DE FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

L´alumnat del mòdul de Comerç ha començat aquesta setmana el curs d´Inserció Laboral, Sensibilització Mediambiental i Igualtat de Gènere, una acció formativa complementària que forma part de l´itinerari del certificat de professionalitat.

Aquest mòdul, de caràcter transversal, aborda aspectes fonamentals per a la incorporació responsable i conscient al món laboral, i proporciona eines clau per afavorir tant l’ocupabilitat com l’adaptació a entorns de treball diversos i sostenibles.

A través de diferents continguts, l’alumnat reflexiona sobre temes com ara la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, la gestió responsable de recursos naturals i la importància de la sostenibilitat ambiental en qualsevol activitat econòmica. A més, es treballen estratègies per millorar la recerca activa d’ocupació, conèixer els drets i els deures laborals i fomentar actituds de respecte, cooperació i coresponsabilitat en els entorns professionals.

Des de la perspectiva de la transversalitat, aquesta matèria és clau, ja que dota els participants de competències aplicables a qualsevol sector o lloc de treball, complementant així la formació tècnica específica amb valors i habilitats que contribueixen a un desenvolupament laboral més just, inclusiu i respectuós amb l’entorn.

Amb aquest mòdul, es reforça el compromís del programa formatiu, cofinançat pel Fons Social Europeu, amb una educació integral, que prepara els alumnes no només per exercir funcions comercials, sinó també per ser agents actius en la construcció d’una societat més equitativa i sostenible.

Read More

MILERS DE PERSONES PARTICIPEN EN LA TRADICIONAL FESTA DE LES PAELLES DE NULES

Han pogut gaudir de música i actuacions en directe al llarg de tota la jornada

 

L’Ajuntament de Nules celebra, un any més, la tradicional Festa de les Paelles amb la participació de més de 5.000 persones. Una festa que és tot un referent festiu tant al municipi com a la resta de la comarca de la Plana Baixa.

 

Amb tot, la programació de la Festa de les Paelles ha comptat també enguany amb actuacions de música en directe amb el grup ”Tymbals Dipercusión”, un grup de percussió que està format per persones amb diversitat funcional; el grup de flamenc “Paradita Flamenca”; i el DJ Kike GB; a més de l’orquestra “Máxima”. Aquest any també  els més menuts i menudes han pogut gaudir d’un parc infantil amb castells inflables, i altres atraccions amb monitors, i la jornada finalitzarà aquesta matinada a les Pistes Esportives amb una discomòbil, de fet aquesta vesprada-nit s’espera l’assistència d’un gran número de joves procedents de poblacions del voltant. 

 

Aquest any la Festa de les Paelles compta  també amb un Punt Violeta per a informar, previndre i conscienciar la ciutadania de qualsevol tipus d’agressió sexista. I s’ha instal·lat, a més, un Punt de Salut i Informació d’ITS  organitzat per l’IVAJ i CALCSICOVA (Coordinadora d’associacions de VIH i Sida).

 

També se suma a aquesta edició una altra activitat enfocada al públic adolescent, el qual en horari de matí ha pogut gaudir d’activitats alternatives d’oci que ha organitzat el Casal Jove. Aquestes activitats s’han desenvolupat a la zona de les Pistes Esportives, on els joves han participat en una “Laser Game”.

 

 

 

TRADICIONAL FESTA DE LES PAELLES 2025

Image 1 of 9

 

 

La regidora de Joventut, Blanca Silvestre, destaca aquest esdeveniment com un dels més esperats de l’any, “és pot ser l’acte més multitudinari i participatiu que se celebra a la nostra localitat, i que enguany ha superat les 5.000 persones. De manera que, intentem oferir una programació per a que els diferents públics puguin gaudir d’aquesta festa que s’ha convertit en tot un referent d’oci a la comarca de la Plana Baixa”.

Read More

NULES FINALITZA LA SEGONA FASE DE LES EXCAVACIONS ARQUEOLÒGIQUES DE L’IMMOBLE QUE ALBERGARÀ EL FUTUR MUSEU D’HISTÒRIA

S’han trobat restes de part d’un habitatge de l’època medieval

 

L’Ajuntament de Nules ha finalitzat recentment la segona fase de les excavacions arqueològiques que s’estaven duent a terme a l’immoble que albergarà el nou Museu d’Història de Nules, ubicat al carrer de Sant Jaume.

 

Aquestes excavacions formen part d’un projecte global d’excavacions dividides en dos fases, així  a la primera va consistir a trobar i condicionar les restes d’un tram de la muralla medieval del municipi. En aquesta mateixa fase, es van trobar a escassos metres, vestigis del que semblava ser els primers habitatges de la Vila, també de l’època medieval. Després de la neteja i consolidació del tram de la muralla, d’aproximadament cinc metres, es va tancar la primera fase amb vista a reprendre els treballs en una segona fase, la qual acaba de finalitzar amb els resultats que es preveien en un inici.

 

Encara que no s’han trobat materials físics rellevants com a la primera fase, on  es van trobar dos projectils, un d’època medieval i un altre datat a partir del segle XVIII, i un aixovar complet datat al segle XV, sent una de les troballes més importants dels últims temps a la província de Castelló en considerar-se elements poc freqüents i d’eixe període, en aquesta segona fase s’ha constatat la troballa de part d’un habitatge medieval, la primera que es troba al nucli històric de Nules, composta d’almenys quatre espais ben delimitats.

 

La particularitat que guarden les dos fases arqueològiques és la proximitat d’aquesta primera línia d’habitatges respecte al tram original de la muralla, a escàs un metre d’aquesta. S’extreu, per tant, la conclusió que no estava permés construir sobre la muralla, generant-se així un xicotet i estret vial de pas entre les dos construccions.

 

 

Els treballs de recuperació i consolidació arqueològics, tant de la primera fase com d’aquesta segona, han estat a càrrec de Arqueocas, els mateixos que en els últims anys han estat treballant en la recuperació del patrimoni nulense, com ara els vestigis de la Guerra Civil, o els treballs de recuperació i difusió del jaciment arqueològic del Benicató.

 

L’edil de Patrimoni, Guillermo Latorre, valora positivament aquestes troballes “perquè recuperem part de la nostra història que fins a dia de hui no era visible, i només teníem constància d’ella a través dels textos. Ara serà possible veure part del nostre origen medieval en el que serà, en pocs anys, el nou Museu d’Història de Nules”.

Read More