EL RACÓ DEL COMERÇ COMPTARÀ AMB UN PROGRAMA D’ACTIVITATS PER DINAMITZAR LA ZONA I ATREURE VISITANTS

La Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules acull aquest any una zona que, amb el nom El Racó de Comerç, té com a objectiu donar visibilitat al comerç local. Es tracta d’un espai diferenciat, per la decoració específica, la il·luminació i, especialment, per les activitats organitzades per dinamitzar la zona i atraure els visitants.

 

Realitzar activitats a la zona destinada al comerç és crucial per activar-la, maximitzar les oportunitats de negoci, millorar l’experiència del visitant, augmentar la interacció entre expositors i clients i fomentar un ambient de col·laboració i networking que beneficie els participants.

 

Les activitats atractives, com ara demostracions en viu, tallers, desfilada de moda, actes lúdico-festius, presentacions de productes i esdeveniments especials o xerrades, entre altres accions, pretenen l’atracció de públic de diverses edats i amb diferents gustos; l’important és que s’acosten a la fira quantes més persones millor i coneguen el comerç de proximitat i els seus múltiples beneficis.

 

El comerç local fa un esforç important cada dia per adaptar-se als nous temps, en plena era digital i amb una competència voraç de les grans superfícies comercials. La creació d’un escenari diferenciat porta implícita la reivindicació dels valors de proximitat, qualitat, professionalitat, assessorament i vinculació comerciant-client, cosa que afavorix que l’experiència de venda siga molt més positiva.

 

La Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola de Nules compta amb nombrosos expositors, cosa que fa difícil que el comerç destaque i per això organitzar activitats innovadores o exclusives pretén facilitar al comerç local diferenciar-se de la resta de la fira, captar l’atenció dels assistents i generar un interès més gran en els seus productes o serveis.

 

D’altra banda, l’organització d’activitats permet als comerciants obtenir feedback directe i en temps real dels assistents sobre els seus productes i serveis. Aquest retorn és inavaluable per ajustar estratègies, millorar productes i entendre millor les necessitats del mercat.

 

En organitzar activitats atractives, la fira es convertix en un esdeveniment més interessant per als mitjans de comunicació i el públic general, fet que suposa una major promoció de la fira en si i del comerç local, en particular.

Read More

NULES INAUGURA LES NOVES INSTAL·LACIONS DEL CASAL JOVE

El Centre de Formació de Persones Adultes portarà el nom de Marisol González Felip

 

Nules ha inaugurat hui les noves instal·lacions del Casal Jove del municipi i Centre de Formació de Persones Adultes (FPA) de Nules “Marisol González Felip”. L’acte ha estat presidit per l’alcalde, David García, juntament amb la Reina de la Vila, Nora Cano Mendo, les dames de la Vila, i els regidors i regidores de la Corporació Municipal. Així mateix, l’esdeveniment ha congregat també a ex alcaldes i ex regidors de l’Ajuntament de Nules, al personal treballador del Casal Jove, a representants de la comunitat educativa de la localitat, o a tècnics i empresa encarregats de fer aquesta actuació, entre d’altres.

 

 

De fet, una dada significativa d’aquest projecte és que aquestes instal·lacions comptem amb el centre homologat de Formació de Persones Adultes (FPA) de Nules, que portarà el nom d’una filla de Nules com és Marisol González Felip, escriptora i persona que ha desenvolupat diferents càrrecs relacionats amb l’educació. Aquest nomenament va ser aprovat per unanimitat pels grups municipals de l’Ajuntament de Nules.

 

 

Així doncs, aquestes instal·lacions hui inaugurades allotgen, a més, els departaments de Joventut i d’Infància i les seues programacions amb diferents cursos i tallers, i també serà seu de la UNED Sènior.  

 

 

En aquest sentit, cal recordar que la inversió total d’aquesta actuació ha estat de  1.076.842 euros, i que l’Ajuntament de Nules ha rebut una subvenció de 708.019,63 euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana mitjançant el Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics per a les Entitats Locals. Entre les principals actuacions realitzades destaquen les accions per a l’estalvi energètic, o la millora de l’accessibilitat dotant l’edifici d’accessibilitat universal amb la construcció d’una passarel·la interior en rampa que connecta els dos espais del immoble, i amb la instal·lació de dos ascensors.

Read More

NULES PRESENTA LA LXXVII FIRA DE RAMADERIA I MAQUINÀRIA AGRÍCOLA AMB UNA APOSTA PER POTENCIAR LA ZONA RAMADERA

El Conseller d’Agricultura tancarà la Jornada Agrícola que se celebrarà divendres

Nules celebra enguany la 77 edició de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola, en concret els dies del 19 al 22 de setembre tindrà lloc aquesta mostra que es remunta   a l’any 1347, que és tot un referent del sector agrari a la Comunitat Valenciana, i que compta amb el distintiu de Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

Des de la regidoria d’Agricultura i la Comissió de la Fira s’ha estat treballant intensament aquest any per seguir posant en valor aquesta fira. De manera que, el regidor d’Agricultura, César Estañol, juntament amb Blay Roig, representant de la Comissió de la Fira, i Raquel Martínez, de Rabitas Gastronomía, i impulsora del Racó Gastronòmic de la fira han presentat hui el cartell i la programació que enguany compta amb diferents novetats.

Així doncs, entre les principals novetats cal destacar l’ampliació de la zona ramadera. En aquest sentit, es va a potenciar aquest espai de la fira amb la col·laboració de l’Associació Cavalls de Nules, on  s’exhibiran més varietats d’animals i s’incorporaran noves activitats com ara una exposició de carruatges i indumentària campera i també hi haurà actuació de música en directe, entre d’altres.

Així mateix, es consolida el Racó del Llaurador amb la celebració per primera vegada d’una Jornada Agrícola al voltant de “La agricultura, un valor de desarrollo económico y social, en plena transformación” que se celebrarà divendres, 20 de setembre, al saló d’actes de la Caixa Rural de Nules, i que serà clausurada pel Conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina.

Precisament, la jornada de divendres comptarà, a més, amb una altra novetat amb la visita institucional que es realitzarà per part de les autoritats, a la que seguirà l’acte homenatge als expositors i las presentació d’un vídeo documental de la història de la fira.

En aquesta edició se segueix apostant pel Racó Gastronòmic, un espai que es va introduir l’any i que comptarà amb productes de proximitat on els visitants podran participar de tast de vi i de degustacions gastronòmiques; així mateix tindrà lloc el II Concurs de Gossos de Rabera de Nules; a més es va a donar continuïtat  a la zona dedicada al patrimoni i història agrícola de Nules; de la mateixa manera que també es vol potenciar la zona comercial.

De fet, s’habilitarà el Racó del Comerç a l’avinguda Diagonal on s’instal·laran diferents establiments de la localitat, “el comerç local aposta per fer gran la fira i des de l’ajuntament volem també donar visibilitat al nostre comerç”, apunta el regidor d’Agricultura, César Estañol. Així, la programació de la fira inclou també una desfilada de moda a l’esplanada de l’ermita de Sant Xotxim en la qual participaran diferents locals del municipi.

Amb tot, Estañol assenyala que, “la fira segueix creixent i cada edició comptem amb més implicació d’entitats, empreses, i associacions. És una mostra que presenta tradició i modernitat”.

 

Read More

NULES OFERTA UNA VARIADA PROGRAMACIÓ PER AL PÚBLIC INFANTIL

Enguany s’han incorporat noves activitats com ara el “Campament Digital

 

Fins un total de 10 activitats infantils ha organitzat enguany l’Ajuntament de Nules per a xiquets i xiquetes en edats entre els 3 i 12 anys. De manera que, la programació per al present curs 2024-2025 inclou noves activitats com ara l’anomenat “Campament Digital” adreçat a xiquets i xiquetes d’entre 9 i 11 anys.

Es tracta d’un curs gratuït impartit per la Fundació Cibervoluntaris i finançat per la Unió Europea, que es desenvoluparà els mesos d’octubre a desembre, i amb el qual es vol ensenyar a aquest sector de la població jove a buscar informació en Internet, també aprendran a crear contrasenyes segures i protecció de dades, a més de conèixer diferents ferramentes de creació digital. Així doncs, el període de matricula d’aquest curs està ja obert i es poden fer les inscripcions al Casal Jove de dilluns a divendres en horari de 10 a 14 hores.

Per altra banda, a partir del pròxim 23 de setembre es poden també fer les matrícules per a la resta d’activitats que formen part d’aquesta programació. L’oferta per a aquest curs contempla “English.Inici”  enfocat a xiquets i xiquetes de 3 a 5 anys i de 6 a 10 anys amb classes que tenen per objectiu fomentar l’interès per la llengua a través d’activitats lúdiques; “Robòtica.Lego” per a alumnat de 3 a 5 anys i de 6 a 12 anys amb el qual es pretén fomentar l’ingeni, la creativitat i la capacitat d’innovació; “Minicraf” per a xiquets i xiquetes d’entre 5 i 12 anys, es tracta d’un taller dissenyat per a ajudar als participants a ser creatius; “Competició Robòtica.Wro” adreçat a alumnes de 7 a 11 anys, amb aquesta competició de robòtica educativa d’àmbit internacional s’ofereix l’oportunitat d’apropar-se de manera lúdica i divertida a la tecnologia i enginyeria.

Així mateix, també es contemplen altres activitats com “Psicomotricitat” per a xiquets més menuts de 3 a 5 anys; “Ball urbà. Moute a ritme de Funki” on els xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys aprendran moviments  i coreografies d’aquest ball; “Taller d’Interpretació” per a alumnat de 6 a 12 anys, “un taller molt útil per als xiquets i xiquetes tímids, per a ajudar-los a perdre la vergonya i millorar l’expressió corporal i les emocions”, comenta la regidora d’Infància, Rosa Ventura.

També hi haurà tallers d’Escacs per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys; i “Taller d’Art” amb pintura en llenç per a alumnat de 9 a 12 anys.

Amb tot, des de la regidoria d’Infància, Rosa Ventura, assenyala la importància d’aquesta programació, “són activitats totes elles molt útils per al desenvolupament personal de cada xiquet i xiqueta en el seu període d’edat, donat que en cadascun dels tallers es treballa aspectes importants de les diferents  etapes de l’alumnat”.

 

Read More

UN ESTUDI DE MERCAT PERMETRÁ IDENTIFICAR EL NIVELL DE SATISFACCIÓ DELS CLIENTS SOBRE EL XOCOTET COMERÇ

L’enquestació als clients potencials del comerç local és una eina fonamental per identificar les seues preferències i hàbits de consum, així com per entendre el mercat i aconseguir una experiència de compra més competitiva i satisfactòria.

Aquest procés de recollida de dades ajudarà a prendre decisions comercials fonamentades en informació objectiva que permeten dissenyar una adequada estratègia de venda i millorar el servei al client.

Les alumnes del mòdul de Comerç analitzen les preguntes específiques per posteriorment enquestar una mostra de ciutadans locals que ja són clients o que es podrien convertir en un futur.

La informació obtinguda a través d’enquestes permet dissenyar campanyes de màrqueting i comunicació més personalitzades en conèixer de forma objectiva quins són els interessos i necessitats que motiven els clients a comprar al mercat local.

El sistema d’enquestació i en conseqüència, les enquestes realitzades permetran identificar quins productes o serveis són més demandats pels clients potencials i mesurar el nivell de satisfacció del producte i del servei, cosa que ajuda els comerciants a adaptar la seva oferta a les necessitats específiques del públic i fidelitzar els clients.

A través de l’enquestació, els comerciants poden descobrir noves oportunitats de negoci, com ara la demanda de productes que no estan disponibles localment o necessitats insatisfetes que podrien cobrir-se.

Les enquestes permeten als comerços locals mantenir-se al corrent de les tendències i canvis en els hàbits de consum dels clients.

A través de l’enquestació, els comerciants poden descobrir noves oportunitats de negoci, com ara la demanda de productes que no estan disponibles localment o necessitats insatisfetes que podrien cobrir-se.

Les enquestes permeten als comerços locals mantenir-se al corrent de les tendències i canvis en els hàbits de consum dels clients. Això és particularment important en un entorn de mercat canviant, on la capacitat d´adaptació és clau per a la supervivència.

En basar les decisions en dades reals obtingudes dels clients potencials, els comerços locals poden reduir el risc d’introduir productes o serveis que no siguen ben rebuts, estalviant temps i recursos.

Les enquestes que s’estan preparant inclouen preguntes sobre la competència, cosa que permet conèixer com perceben els clients altres comerços locals i quines són les raons de la seua preferència.

Anticipar-se a allò que el mercat busca és la clau indiscutible de l’èxit.

Read More

NULES TRAU A LA VENDA UN SOLAR INDUSTRIAL

Es tracta d’una propietat municipal resultant del projecte de reparcel·lació del sector 5

L’Ajuntament de Nules trau a la venda una parcel·la municipal obtinguda amb la urbanització del polígon industrial al sector 5. Es tracta, doncs, d’un solar industrial resultant del projecte de reparcel·lació d’aquest sector que compta amb un total de 8.447 metres quadrats, i que es troba al C/ Gres 4 del sector 5 a i 5 b industrials del PGOU de Nules.

De manera que, totes les empreses o persones interessades poden presentar ofertes  tenint en compte que el preu inicial és de 904.829,00 euros, i que el criteri d’adjudicació és a l’alça.

Per tant, el termini per a presentar ofertes finalitza el pròxim dissabte 21 de setembre mitjançant la Plataforma de Contractació de l’Estat on es troba també publicat el procediment.

Així mateix, per a qualsevol consulta sobre el plec es pot contactar amb el Departament de Contractació de l’Ajuntament de Nules.

L’Alcalde de Nules, David García, explica al respecte que “el consistori disposa d’aquest solar industrial quan no deu invertir recursos propis en això, de manera que el més convenient és la seua venda, i destinar els diners a competències pròpies de l’ajuntament, al mateix temps que impulsem la instal·lació de noves empreses i la creació de nous llocs de treball”.

Read More

LA FIRA DE RAMADERIA I MAQUINÀRIA AGRÍCOLA DE NULES INCLOU AQUEST ANY UNA ZONA DESTINADA AL COMERÇ LOCAL

El recinte de la LXXVII edició de la Fira de Ramaderia i Maquinària Agrícola que Nules celebra del 19 al 22 d’aquest mes inclou aquest any una zona específica destinada al comerç local. L’objectiu de la iniciativa és promocionar el sector del comerç de proximitat i donar-li la major visibilitat possible.

L’espai destinat al comerç local s’ubicarà a l’Avinguda Diagonal i comptarà amb una decoració i una il·luminació diferents, amb l’objectiu d’identificar la zona i generar un atractiu més gran.

Disposar d’una zona diferenciada per al comerç local a la fira no només beneficia els comerciants locals, sinó que aporta valor afegit als visitants i al municipi, en general, amb la creació d’un entorn més divers, just i enriquidor.

PROGRAMA ACTIVITATS TE DONES NULES

Aquesta iniciativa permet la possibilitat de destacar els seus productes i serveis, donant a conèixer la riquesa i diversitat de l’oferta local.

Aquesta zona comptarà amb un programa d´activitats que inclourà diversos tallers lúdics i educatius des d´un taller d´elaboració de melmelades artesanes, recuperació de varietats agrícoles antigues, creació de fofutxes, taller de reciclatge de samarretes per convertir-les en bosses de compra o una xerrada sobre la alimentació a la infància i l’adolescència fins a un taller de batucada , un de ball i una desfilada de moda en què diversos comerços locals donaran a conèixer les tendències per a aquesta tardor-hivern.

Els visitants de fires solen buscar experiències autèntiques, úniques i de qualitat. La creació d’aquesta zona dedicada al comerç local té com a objectiu atraure més visitants interessats a explorar i comprar productes locals que no trobarien en altres llocs, cosa que incrementa el trànsit de persones dins de l’esdeveniment.

Les fires són una oportunitat per mostrar i ressaltar els productes propis, als diversos sectors econòmics, cosa que enriquix l’experiència dels visitants i fomenta el valor del negoci de proximitat.

D’altra banda, una àrea designada per al comerç local facilita la creació de xarxes i col·laboracions entre empresaris locals, promovent sinergies i suports mutus que es poden estendre més enllà de la fira. Aquesta col·laboració pot enfortir el teixit empresarial local i fomentar el desenvolupament de noves idees i projectes conjunts.

Read More

NULES FORMARÀ A JOVES EN ELECTROMECÀNICA I MANTENIMENT INDUSTRIAL

Es tracta d’un perfil professional molt demandat pel sector industrial  

Nules formarà a joves en electromecànica i manteniment industrial amb l’objectiu d’oferir una oportunitat a la joventut al tractar-se de la formació d’un perfil professional molt demandat pel sector industrial i que, a més a més, és molt difícil de cobrir en no haver prou personal amb aquesta titulació.

De manera que, l’Ajuntament de Nules juntament amb la Cambra de Comerç de Castelló han organitzat aquest curs PICE anomenat “Electromecámica y Mantenimiento Industrial” que és gratuït i contempla un total de 120 hores.

De fet, els cursos PICE estan destinats a formar, qualificar i inserir els joves d’entre 16 i 29 anys inscrits en el fitxer nacional de Garantia Juvenil.

Per tant, el curs va dirigit a joves menors de 30 anys que estiguen inscrits al Programa de Garantia Juvenil. Així doncs, el curs es desenvoluparà del 28 d’octubre al 28 de novembre, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, al Casal Jove de Nules, i tindrà també sessions pràctiques. Cal assenyalar que, les places són limitades, i per a qualsevol informació relacionada en el mateix es pot contactar amb la Cambra de Comerç de Castelló a l’Antena Local de Nules ubicada a l’edifici Natiu que alberga l’antiga Cambra Agrària.      

Read More

NULES DEMANA LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA PER A LA REDACCIÓ DEL SEU PLA DE MOBILITAT URBANA

El consistori vol aprovar aquest nou pla abans de finalitzar l’any

L’Ajuntament de Nules està treballant en l’elaboració d’un Pla de Mobilitat Urbana del municipi amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida del veïnat, i aconseguir també fons europeus per a invertir en la població.

En aquest sentit, des del consistori s’ha començat un procés participatiu per a la redacció d’aquest pla, que es preveu aprovar abans de finalitzar l’any. Així doncs, es demana col·laboració a la ciutadania amb la seua participació en diferents enquestes.

En concret, s’ha sol·licitat ja la seua participació als diferents grups polítics municipals, i al sector educatiu de la localitat com ara directors i AMPAS dels centres educatius.

Cal assenyalar que, aquest pla de mobilitat urbana contemplarà actuacions que tenen com a principal motivació la implantació de formes de desplaçament més sostenibles en l’espai urbà, que a més estan relacionades amb la seguretat viària.

Amb tot, l’alcalde, David García, comenta al respecte que “aquest pla és important per a créixer com a ciutat sostenible, a més ens permetrà rebre ajudes que repercutiran en el benestar de la ciutadania”.

Read More

UNA DINÀMICA DE GRUP POTÈNCIA EL TREBALL EN EQUIP I EL CONEIXEMENT DELS COMERÇOS DE NULES

La dinàmica de grup organitzada per les alumnes del mòdul de Comerç potencia el treball en equip i aprofundix en el coneiximent del sector del comerç. L’activitat ha consistit en el disseny d’un circuit dissenyat per les alumnes amb cinc estacions a assolir i superar la prova que es planteja a les participants.

Per arribar a la meta, cal contestar tota una sèrie de preguntes relatives al comerç de Nules i superar tots els obstacles que se’ls plantegen durant l’itinerari i on s’avança impulsant xapes etiquetades amb el nom de cada alumna. 

L’objectiu de la dinàmica és treballar transversalment des de l’adaptació al lloc de treball fins a la comunicació i la planificació.

Treballar habilitats toves és crucial al taller d’ocupació, atès que complementen les habilitats tècniques i ajuden els alumnes a destacar com a candidats al mercat laboral.

La capacitat de comunicar-se de manera efectiva, tant verbal com escrita, és vital per a entrevistes, presentacions i treball en equip.

Les empreses valoren els qui poden treballar bé amb altres, resoldre conflictes i col·laborar per assolir objectius comuns.

La motivació, el compromís i l’ètica són les característiques que els ocupadors busquen per crear un ambient de treball saludable.

En un taller d’ocupació, treballar en el desenvolupament d’aquestes habilitats toves pot marcar la diferència per aconseguir una feina i destacar-se al lloc de treball.

Alhora, permet encaixar les diferents inquietuds i necessitats de les participants que conviuen cada dia en el transcurs del programa i fomentar un espai favorable a l’aprenentatge.

Read More