LES ALUMNES DE COMERÇ INICIEN LA PREPRODUCCIÓ D’AUDIOVISUALS PER AL CANAL DE YOUTUBE

Les alumnes del mòdul de Comerç preparen la preproducció del rodatge dels vídeos que alimentaran el canal de Youtube previst per llançar en breu. Actualment, es treballa en la preparació del contingut i per això les alumnes han rebut informació dels diferents tipus de plànols; pistes de so; tècniques d´edició i de rodatge.

 

Entre altres qüestions, s’han distribuït les funcions dels equips i les tasques que cada alumna farà per poder tindre una visió integral del que suposa el disseny de la idea d’un vídeo promocional; el rodatge; la producció; l’edició i totes les accions que comporta la creació d’un document audiovisual.

 

La formació ha inclòs el visionat d’espots publicitaris per analitzar plànols generals, primers plànols i plànols de detall i documentals on s’observa l’engranatge d’un rodatge: il·luminació, escenaris, ambients i una sèrie de característiques tècniques que cal tenir en compte per obtenir el millor resultat possible.

 

Els vídeos i les imatges cridaneres capten l’atenció dels consumidors de manera molt eficaç i ajuden a destacar els productes i/o serveis que oferix el xocotet comerç.

En una era cada volta més visual i més tecnològica, els vídeos permeten mostrar el funcionament dels productes, les seues característiques i beneficis de manera detallada i convincent.

 

La setmana que ve, les alumnes començaran el rodatge en un dels comerços del municipi, amb l’objectiu de produir un document audiovisual de promoció del xocotet comerç.

 

Read More

NULES TANCA AMB ÈXIT LA PROGRAMACIÓ D’OCI PER ALS MÉS JOVES

“Patis joves oberts” està dirigit als joves d’entre 12 i 18 anys

 

Nules tanca amb èxit la programació d’oci jove anomenada “Patis joves oberts”, amb la qual l’Ajuntament de Nules vol oferir un espai obert, on tots els dissabtes els joves, d’entre 12 i 18 anys, poden realitzar diferents activitats d’oci i d’entreteniment.

 

En aquest sentit, un total de 58 joves han participat en el Scape Room que ha tancat la programació que s’ha desenvolupat al llarg del curs escolar amb activitats per a potenciar l’aprenentatge  cooperatiu. Així, en aquesta última activitat d’oci els joves participants han pogut desenvolupar habilitats com el pensament crític, la concentració, l’atenció al detall, la resolució de problemes o la retenció d’informació, entre d’altres.

 

De fet, el patí que alberga aquesta iniciativa és el del CEIP Lope de Vega que roman obert els dissabtes en horari de 10 a 13.30 hores, “aquesta iniciativa, que es va posar en marxa al mes d’octubre de l’any passat, compta amb una gran acceptació per part dels joves, de manera que anem a seguir treballant per a oferir els joves aquest tipus de programació d’oci gratuïta”, comenta la regidora de Joventut, Blanca Silvestre.

 

Cal assenyalar que aquesta iniciativa compta amb una subvenció de la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana per al desenvolupament de projectes de temps lliure dirigits tant a xiquets i xiquets en edat escolar com a joves fins els 18 anys.

 

Amb tot, aquesta iniciativa se suma  també a l’anomenada “Patis Oberts. Vine a jugar” enfocada als més menuts de la població que es va posar en marxa l’any 2022 des de la regidoria d’Infància.

Read More

UNA VISITA FORMATIVA AL TANCAT DE LA PIPA MOSTRA LA IMPORTÀNCIA DE LA SENSIMILITZACIÓ MEDIAMBIENTAL

Les alumnes del Taller d’Ocupació han fet una visita formativa al Tancat de la Pipa, a Catarroja, en el marc del curs d’Inserció Laboral, Sensibilització Mediambiental i Igualtat de gènere.

 

Aquesta zona s’ubica en ple cor del parc natural de l’Albufera de València, clar exponent de la riquesa ecològica i cultural valenciana, caracteritzada per una gran varietat d’espècies de flora i de fauna, especialment important per a les aus migratòries ja que servix com a lloc de descans i nidació per a moltes espècies.

 

 

 

Les alumnes han visitat el Centre d’Interpretació i Motor de la Pipa on, mitjançant un procés de restauració ecològica, s’han recreat els principals ambients d’aigua dolça propis de l’aiguamoll valencià, amb la possibilitat de conèixer l’aspecte del llac abans del procés de contaminació i degradació dels darrers anys.

Es tracta d’una xocoteta reserva de 40 hectàrees, que anteriorment van ser camps d’arròs i actualment és una àrea de reserva ubicada al costat nord de la llacuna de l’Albufera.

 

Potenciar a les alumnes la responsabilitat mediambiental en l’exercici de la seua activitat professional és un dels objectius d’aquest curs i, per tant, la temàtica al voltant de la qual gira la visita formativa feta aquest matí.

 

Oferir informació sobre la importància d’adoptar pràctiques responsables i tenir cura del medi ambient és essencial per a la gestió de qualsevol negoci, atesa la rellevància que té desenvolupar polítiques que promoguen l’ús eficient dels recursos, la reducció de residus i la implementació d’hàbits sostenibles.

 

Read More

NULES COMENÇA LA TEMPORADA ESTIVAL AMB L’INICI DEL SERVEI DE SOCORRISME EN LES SEUES PLATGES

Condicionarà els espais de bany que han estat afectats per les obres de regeneració

 

L’Ajuntament de Nules ha posat en marxa hui el servei de salvament i socorrisme de les seues platges que es prolongarà fins al pròxim 8 de setembre. En concret, l’horari d’aquest servei serà de 12 a 19 hores als mesos de juny i setembre, i d’11 a 20 hores als mesos de juliol i agost en les platges de l’Alcúdia, Bovalar i les Marines.

 

De fet, la regidora de Platges, M. José Esteban, ha visitat hui les postes sanitàries i al personal de salvament, “he volgut conèixer en primera persona el dispositiu de salvament i socorrisme que hui mateix comença a funcionar per a que els banyistes puguen gaudir de les nostres platges”.

 

Així mateix, cal assenyalar que la platja de Les Marines comptarà també amb una posta sanitària  amb un punt adaptat als mesos de juliol i agost, i la platja de l’Alcúdia també tindrà una altra posta sanitària amb punt accessible.

 

Per altra banda, des de la regidoria de Platges s’assenyala que es van a realitzar diferents actuacions en les zones de bany per condicionar l’espai que ha estat afectat per les obres de regeneració, “es posaran també cartells informatius a la Platja de les Marines per a prevenir a les persones dels nivells irregulars que hi ha a l’entrada a la mar”, matisa Esteban. 

 

Les platges de l’Alcúdia, el Bovalar i les Marines tenen des de l’any 2010 els certificats ISO9001 per la qualitat en la gestió i la ISO1401 per la qualitat mediambiental.

Read More

NULES POSA EN MARXA UN PROGRANA DE NETEJA DE PARCEL·LES RÚSTIQUES

Es vol reduir  al màxim la quantitat de finques en situació d’abandó i possibilitar posar-les en producció

 

L’Ajuntament de Nules ha posat en marxa un programa de neteja de parcel·les rústiques del terme municipal  amb el qual es pretén reduir al màxim la quantitat de finques abandonades.

 

Així doncs, des de la regidoria d’Agricultura s’insta als propietaris a promoure la neteja de la parcel·la amb l’eliminació de la vegetació existent mitjançant trituradora, per a així evitar el risc d’incendi o la proliferació de plagues a les parcel·les confrontants, “després de fer la corresponent inspecció volem evitar que aquestes parcel·les es convertixquen en refugis de conills, garses o senglars, per aquest motiu anem a fer complir l’ordenança municipal per a que es mantinguen netes, al mateix temps que aquest programa contempla també la possibilitat d’inscriure la parcel·la en el Banc de Terres de l’Ajuntament de Nules”, explica el regidor, César Estañol.

 

Per això, es recorda que l’Ordenança Municipal reguladora dels Usos i Costums del Medi Rural del terme municipal de Nules el l’article 4, 18 estableix l’obligatorietat dels propietaris de terrenys a mantenir-los en condicions de seguretat i salubritat.

 

En concret, s’exigeix al propietari escometre o promoure l’execució dels treballs de desbrossament i neteja, així com  si és el cas la retirada d’arbrat de cultiu abandonat i de restes d’escombraries, a més del seu posterior control i manteniment, s’ofereix fins i tot un preu públic per a que es puguen realitzar aquests treballs per part del consistori”, apunta Estañol.

 

No obstant això, aquest programa contempla l’opció d’inscriure les parcel·les en el Banc de Terres de l’ajuntament amb l’objectiu de facilitar el contacte amb terceres persones interessades a la cessió de la propietat en règim de lloguer per a la seua explotació agrícola.

 

Amb tot, des de la regidoria d’Agricultura s’assenyala que “en última instància la finalitat d’aquesta iniciativa es aconseguir que les finques abandonades passen a estar en producció, de fet sabem que hi ha més demanda que oferta de parcel·les, per tant no té sentit que hi haja finques abandonades quan hi ha gent interessada a posar-les en producció”.

 

En el cas que el propietari no vulgui optar per aquesta opció que ofereix l’ajuntament, com és entrar en el Banc de Terres, com a mínim el consistori amb aquest programa exigeix la neteja de les parcel·les abandonades per a evitar els danys que el seu estat d’abandó provoca.               

Read More

UNA PROVA AVALUA LA CONSOLIDACIÓ DE CONEIXEMENTS ADQUIRITS EN MATÈRIES ADMINISTRATIVES I DE GESTIÓ DEL XOCOTET COMERÇ

Les alumnes dels mòduls d´Administració i de Comerç passen les proves avaluatives sobre ​​Tècniques de recepció i comunicació i Gestió econòmica del xocotet comerç, respectivament.

 

Les proves avaluatives són l’eina per mesurar el coneixement, les habilitats i les competències de les alumnes i es realitzen de forma periòdica, amb l’objectiu de fer una avaluació continuada i millorar el procés d’aprenentatge cada dia. 

 

Al d’Administració s’han avaluat les diferents tècniques de recepció i comunicació en organitzacions i en l’Administració Pública com els processos de comunicació; la comunicació interpersonal; la recepció de visites; la comunicació telefònica i l’elaboració i la transmissió de comunicacions escrites, privades i oficials.

 

Així mateix, s’ha sotmès a examen el contingut concernent al registre i distribució de la informació i documentació convencional i electrònica.

 

Al mòdul de Comerç s’ha avaluat la matèria relativa a la gestió econòmica d’un petit comerç com els models tributaris; els diferents tipus de societats i tots els tràmits jurídics i tributaris necessaris per constituir un comerç petit: tràmits per donar d’alta els contractes; conceptes bàsics de la nòmina i estatuts socials, entre altres qüestions que pretenen avaluar la consolidació dels coneixements adquirits.

 

Read More

UN QÜESTIONARI KAHOOT PERMET REFORÇAR L’APRENENTATGE SOBRE MODALITATS DE CONTRACTES I MODELS TRIBUTARIS

La realització d’un Kahoot permet a les alumnes del mòdul de Comerç reforçar-ne l’aprenentatge sobre les modalitats de contractes i els models tributaris.

 

Es tracta d’una unitat formativa que inclou una matèria àrida a causa de la complexitat i el tecnicisme que implica l’estudi dels sistemes fiscals i l’aplicació d’impostos.

 

L’estudi d’aquesta matèria és essencial per al funcionament de les economies modernes, però el seu aprenentatge resulta un desafiament per a les alumnes i requerix un enfocament metòdic i l’ús de recursos adequats que puguen facilitar-lo.

 

Els qüestionaris inclouen preguntes d’opció múltiple, veritable o fals, i altres tipus de preguntes sobre les matèries impartides i permet, mitjançant un procés de gamificació, incorporar elements de joc per motivar i augmentar la participació de les alumnes i consolidar l’aprenentatge.

 

Les estudiants responen a les preguntes a través dels seus dispositius mòbils i van guanyant punts per respondre correctament i ràpidament, cosa que suma un component de competència amistosa.

 

Aquesta eina s’utilitza al Taller d’Ocupació per revisar contingut de manera divertida, fer proves ràpides i fomentar la participació de les alumnes.

 

Kahoot és una eina efectiva per fer que l’aprenentatge i l’avaluació siguen més atractius i dinàmics, aprofitant la gamificació per involucrar els usuaris de manera significativa.

Read More

LES INTEL·LIGÈNCIES MJÚLTIPLES I LA GESTIÓ DEL TALENT CENTREN LA MATÈRIA QUE IMPARTIX L’ALUMNA DE PRÀCTIQUES EN EL MÒDUL D’ADMINITRACIÓ

L’alumna en pràctiques del Certificat de Docència i Formació per a l’ocupació ha fet una aproximació a la teoria de les intel·ligències múltiples com a eina per promoure l’aprenentatge autònom.

 

Aquesta sessió formativa ha estat impartida a les alumnes del mòdul d´Administració del Taller d´Ocupació Dones Nules II ja que ser conscients de les habilitats que tenen, els facilita entendre i processar qualsevol tema o qüestió que se´ls presente en el desenvolupament de la seua activitat formativa i laboral diària.

 

Les vuit intel·ligències són: lingüística, logico-matemàtica; espacial; musical; corporal-cinestèsica; interpersonal; intrapersonal i naturalista i totes es poden desenvolupar a diferents nivells en cada persona. Aquest fet té un impacte significatiu en l´educació i la psicologia atès que promou una visió més inclusiva i diversa de la intel·ligència humana.

D’altra banda, la sessió formativa ha centrat el focus en la gestió del talent, la seua definició, els tipus que hi ha, els seus components clau i les estratègies com a enfocament estratègic per atraure, motivar, desenvolupar i retenir els empleats en qualsevol organització. I en la motivació com a motor que impulsa les nostres accions i comportaments cap a la consecució de l’objectiu i que porta intrínsec l’esperit de superació personal i el plaer d’aprendre i com a factor extern les recompenses i el reconeixement social.

 

La motivació té una funció crucial en el rendiment i la satisfacció de les alumnes, atès que les predisposa a superar amb actitud positiva tots els desafiaments i els obstacles que puguen trobar durant el curs.

 

Read More

L’ALUMNAT DEL CENTRE MUNICIPAL DE FPA DE NULES ACONSEGUEIX EXCEL·LENTS RESULTATS A LES PROVES D’ACCÉS

L’Escola d’Adults finalitza amb èxit el curs escolar 2023-2024

 

L’Ajuntament de Nules ha apostat, un any més, per la formació de persones adultes, de manera que des del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) “Marisol González Felip” de Nules s’ha treballat durant tot el curs per a consolidar l’oferta formativa amb la impartició de diferents cursos de preparació per a les Proves d’Accés als Cicles Formatius de Grau Mitjà i de Grau Superior, així com al Curs de Preparació per a la Prova d’Accés a la Universitat per a Majors de 25 anys, i per a l’obtenció del Graduat d’Educació Secundària.

 

Així doncs, joves adults de Nules i de la comarca de la Plana Baixa han aconseguit graduar-se en secundària per a millorar la seua insersió laboral o continuar amb estudis superiors. També s’han preparat grups d’accés als Cicles Formatius i a la Universitat, de fet cal destacar l’èxit obtingut ja que tot l’alumnat que ha assistit al centre a preparar-se per a aquestes proves ha aprovat.

 

El Centre Municipal FPA també ha impartit els cursos de Valencià amb  68 alumnes, i Castellà i Valencià com a llengua estrangera, els quals també finalitzaran en breu les seues classes, els quals han tingut una matrícula de 130 alumnes.

 

Dins de la formació oferida pel Centre FPA Nules es troben, a més, les activitats d’oci i temps lliure, com ara els tallers de pintura, restauració, ball, costura i cuina. I enguany també s’ha représ el curs de Francés (A1-A2) i l’Escola Municipal de Teatre, dos novetats que han comptat amb gran assistència i èxit. De fet, l’Escola Municipal de Teatre finalitzarà el curs amb la representació de l’obra “L’última escena” el 21 de juny al Teatre Alcázar.

 

Al mes de setembre començarà la matrícula per al pròxim curs 2024-2025 a les noves instal·lacions de l’edifici del Carrer Colón on comparteix seu amb el Casal Jove.

Amb tot, la regidora d’Educació, Rosa Ventura, comenta que “des de l’Ajuntament de Nules seguim apostant per la formació en diferents etapes, de fet la FPA de Nules és tot un referent en aquest àmbit no sols a la nostra població també en altres localitats del voltant”.

Read More

L’ÀREA DE CREACIÓ D’EMPRESES DE LA CAMBRA DE COMERÇ OFERIX UNA XERRADA A LES ALUMNES SOBRE L’EMPRENEDURISME I LES SEUES IMPLICACIONS

La responsable del Servei de Creació d’Empreses de la Cambra de Comerç, Pilar Querol, ha impartit aquest matí una xerrada a les alumnes del mòdul de Comerç sobre els aspectes vinculats a l’entorn de l’emprenedorisme com a dinamitzador de l’economia local.

 

La matèria s’ha centrat en cinc punts claus: les diferents formes jurídiques; els tràmits necessaris; les quotes d’autònoms; els impostos i les subvencions.

 

Qualsevol consulta o tràmit se centralitza a l’Antena Cameral de Nules des d’on es deriven als serveis corresponents en funció de la gestió necessària.

 

Els nous negocis creen oportunitats de treball, cosa que ajuda a reduir la desocupació i millorar la qualitat de vida de les persones. Les empreses emergents contribuixen al creixement econòmic mitjançant la creació de riquesa i l’augment del Producte Intern Brut (PIB) alhora que l’entrada de noves empreses al mercat fomenta la competència, cosa que pot repercutir en millors productes i serveis a preus més competitius per als consumidors.

  

Entre altres qüestions, destaca el fet que les xicotetes i mitjanes empreses solen ser més àgils i capaces d’adaptar-se ràpidament als canvis del mercat, cosa que enfortix l’economia en temps de crisi.

  

En resum, l’emprenedorisme no només dinamitza l’economia, sinó que també té un impacte positiu a la societat, contribuint a un desenvolupament més equitatiu i sostenible.

 

La importància de l’emprenedorisme i els diferents factors econòmics i socials i tràmits que comporta és una part del mòdul formatiu que cursen actualment les alumnes i que han reforçat aquest matí amb la xerrada impartida.

Read More