EL TALLER D’OCUPACIÓ DONES NULES II FA BALANÇ DELS PROJECTES REALITZATS AL PRIMER TRIMESTRE
L’equip directiu del Taller d’Ocupació Dones Nules II ha realitzat balanç dels projectes realitzats durant els primers tres mesos del programa mixt de formació i inserció laboral FOTAEM 12/12/2023.
Entre els projectes realitzats aquest primer trimestre destaca:
El disseny i la realització d’un magazine digital per promocionar el comerç local, així com les diferents activitats que fa el taller d’ocupació en versió castellà, valencià i auditiva per a les persones amb discapacitat visual.
- L’actualització de la base de dades del comerç local, amb un treball de camp de comerç per comerç, tant de productes com de serveis; cosa que ha donat com a resultat un document amb més de 350 negocis.
- El disseny i la creació d’una Guia del Comerç Local que compendia els comerços de venda de productes disponibles al municipi.
- El disseny i la creació d´una Guia de Serveis Públics, que integra també un annex de serveis privats d´interès per a la comarca. Cal destacar que Nules és capçalera de comarca i municipis propers acudixen a Nules per fer gestions i tràmits, tant públics com privats.
- Crear una base de dades de treballadors autònoms.
- La campanya del comerç local amb la comunitat educativa, amb la creació d’un personatge fictici que vehicularà la resta de campanyes previstes.
- Disseny i guionització d’un vídeo interactiu per promocionar el comerç local que es començarà a gravar en breu.
- Disseny i creació Manual del Comerç Segur i Manual del Comerç Sostenible
- Disseny i creació Manual del Consum Responsable
- Disseny i creació del Manual d’Acollida pels alumnes dels Tallers d’Ocupació.
A més, les alumnes han assistit als cursos de Formació Complementària, han cursat les classes teòriques, han realitzat els respectius exàmens i han assistit a diferents departaments de l’ajuntament en les tasques encomanades.
Les accions realitzades suposen un desafiament per a les alumnes del taller d’ocupació que, a través d’una formació teòrica i pràctica, han adquirit competències rellevants a les àrees de Comerç i d’Administració que integren els Certificats de Professionalitat respectius.
El balanç realitzat permet fer l’avaluació del progrés i els èxits aconseguits en els tres primers mesos i establir si es complixen els objectius del treball pràctic.
El document ajuda la direcció del taller a identificar les fortaleses i les debilitats de les alumnes, a capitalitzar els aspectes positius i abordar les àrees de millorar per a futures implementacions.
El balanç és una eina que proporciona una evidència tangible de la utilització dels recursos i de si s’estan aconseguint els resultats esperats.
Això inclou la possibilitat d´ajustar estratègies, reassignar recursos i establir noves metes per continuar avançant cap als objectius establerts. El procés d’anàlisi dels projectes realitzats fomenta un cicle d’aprenentatge i de millora contínua i permet la reflexió sobre el coneixement après, les bones pràctiques i l’aplicació d’ajustos per optimitzar l’exercici de l’aprenentatge el trimestre següent.