NULES CELEBRA LA FESTIVITAT DEL PATRÓ DE LA POLICIA LOCAL

La Policia Local de Nules ha commemorat hui la festivitat del seu patró, Sant Miquel, que se celebra el 29 de setembre.

 

De manera que, com és tradició la plantilla al complet ha format a la plaça Major per a visitar després la capella de Sant Miquel juntament amb l’alcalde de Nules, David García, la Reina de la Vila, Nora Cano, i les dames de la Vila, diferents membres de la Corporació Municipal, i el veïnat del carrer de Sant Miquel, on es troba la capella. Amb tot, l’acte ha servit també per a felicitar als agents de la Policia Local que al llarg de l’any han portat a terme actuacions destacades, al mateix temps que s’ha reconegut la important tasca que desenvolupa el conjunt de la plantilla de la Policia Local.  

 

 

Cal destacar la participació en aquest acte de les corals de Sant Bartomeu i de l’Associació Veus del CEAM Nules que han cantat l’himne de la Comunitat Valenciana.  

 

Sobre això, l’alcalde de Nules i regidor de Seguretat i Policia Local, David García, comenta que “es tracta d’un acte molt emotiu que serveix a més de reconeixement públic a la tasca realitzada per la Policia Local al llarg de tot l’any”. 

Read More

L’ANGLÈS ADAPTAT AL LLENGUATGE ADMINISTRATIU POTÈNCIA EL DOMINI DE L’IDIOMA DE LES ALUMNES D’ADMINISTRACIÓ

Les alumnes d´Administració reben les classes del curs bàsic d´Anglès adaptat al llenguatge administratiu.

 

Amb l’objectiu de millorar les competències lingüístiques de les alumnes, el curs d’anglès té un enfocament especialitzat en el llenguatge administratiu, amb l’objectiu d’equipar els estudiants amb les eines necessàries per enfrontar-se als reptes globals del sector, on el domini de l´anglès tècnic s’ha tornat essencial.

 

L´enfocament del curs incorpora vocabulari específic de l´administració, termes clau en la gestió de negocis i tècniques de comunicació pròpies de l´entorn empresarial.

 

A través d’aquesta metodologia, les estudiantes no només aprenen anglès, sinó que també es familiaritzen amb el llenguatge usat en informes, correus formals, vocabulari especialitzat, negociacions i presentacions corporatives.

 

La globalització ha transformat el panorama laboral i avui dia l’anglès és indispensable a l’administració. No només es tracta de saber l’idioma, sinó de dominar el llenguatge propi del nostre àmbit professional.

 

Els alumnes tenen accés a activitats pràctiques com ara la redacció de correus empresarials, simulacions de reunions i la interpretació de documents administratius, tot en anglès. Això els permet millorar la fluïdesa i la confiança en situacions professionals reals.

 

A través d’una formació teòrica i pràctica sòlida, les alumnes adquirixen coneixements en gestió d’empreses, finances i administració, acompanyats de competències lingüístiques adaptades al món de l’Administració.

 

Read More

LA REINA DE LA VILA I LES DAMES REPARTEIXEN EL PROGRAMA DE FESTES AL VEÏNAT DE NULES

Els actes comencen aquest divendres i finalitzaran diumenge 13 d’octubre

 

La Reina de la Vila de Nules, Nora Cano Mendo, i les dames de la Vila juntament amb la regidora de Festes, Blanca Silvestre, han repartit hui el programa de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat al veïnat del municipi.

 

Com cada any els veïns s’han concentrat en el punt de repartiment, als baixos de la  de la Biblioteca Municipal “José Vicente Felip Monlleó”, per a recollir el programa d’actes.

Cal recordar que les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat començaran aquest divendres amb la celebració dels LXX Jocs Florals Vila de Nules i finalitzaran diumenge 13 d’octubre.

Read More

NULES PRESENTA EL SEU PRIMER CONGRÉS D’HISTÒRIA

Comptarà amb cinc conferències impartides per prestigiosos professionals

 

L’Ajuntament de Nules ha presentat hui tota la informació relacionada amb el I Congrés d’Història de Nules (ICHN), que se celebrarà dissabte, 26 d’octubre,  al Salón de Actos de la Caixa Rural de Nules.

 

El congrés comptarà amb la intervenció de cinc conferenciants, tots ells prestigiosos professionals del món de la història com ara Carme Narváez, Doctora en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i Professora Agregada del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, que realitzarà la comunicació “L’església de l’antic convent de la Sagrada Família de Nules en el context de l’arquitectura monacal hispànica d’època moderna”; José Francisco Albelda, llicenciat en Història en l’especialitat d’Història Antiga i Arqueologia per la Universitat de València, expert en Antropologia Forense per la Universitat de Granada i Director d’Arqueocas, amb la comunicació “El refugi antiaeri del *Convent de Nules al descobert”; Laura Yustas, Doctora en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, co-autora i co-editora de Nulespèdia, qui comunicarà “El documental Exhumació de la Fossa del Xòfer, 2023: Reflexions sobre la representació dels relats de repressió i reparació”; Joan A. Vicent, llicenciat en Geografia i Història amb especialitat en Arqueologia per la Universitat de València, expert en Epigrafia Llatina, Medieval i grafits de la Guerra Civil espanyola, Director emèrit de les col·leccions museogràfiques de La Vilavella, i Cronista de Vilavella, amb la comunicació “A l’entorn de Marc Antoni Ortí Ballester”; i Joan J. Gavara, llicenciat en Geografia i Història en l’especialitat d’Història de l’Art per la Universitat de València i Cronista de la Vila de Nules, que realitzarà la comunicació “Història heràldica del escut de Nules i proposta per a la seua legitimació”.

 

 

 

De manera que, les persones interessades a participar poden fer la corresponent inscripció al   correu electrònic congresohistorianules@gmail.com. Cal assenyalar que, les persones inscrites a aquesta adreça rebran un certificat d’assistència i un exemplar imprès de les jornades del ICHN.

 

En paraules de l’edil de Patrimoni, Guillermo Latorre, “el ICHN és l’espai perfecte per a conèixer la nostra pròpia història i poder debatre obertament sobre ella juntament amb grans especialistes en la matèria, per tant esperem una gran assistència i que el congrés tingui un llarg recorregut en el temps”.

 

Així doncs, el congrés començarà a les 9.45 hores amb la recollida d’acreditacions,  a les 10.00 hores tindrà lloc la primera comunicació, i finalitzarà al voltant de les 13.30 hores.

Read More

FUSTA CREMADA, LEMA GUANYADOR DE LA FLOR NATURAL DELS LXX JOCS FLORALS VILA DE NULES

El lliurament de premis tindrà lloc divendres 4 d’octubre al Teatre Alcázar

 

Fusta Cremada, és el lema del treball que ha resultat guanyador de la Flor Natural dels LXX Jocs Florals Vila de Nules. El Premi Flor Natural està dotat amb 4.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora a càrrec de l’editorial Neopàtria; altres lemes guanyadors en aquest certamen literari són Com l’aigua,  Premi Anna Rebeca dotat amb 1.000 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Una llum somiada a la foscor ha estat el Premi de tema Religiós o Ètic dotat amb 500 euros; Arrels que no tenen on arrapar-se Premi de tema Patriòtic premiat també amb 500 euros;  i  Familia Nombrosa Premi Poemari Infantil premiat amb 500 euros.

 

En relació als VIII Premis d’Investigació i Divulgació s’ha premiat el lema Al servei de sa Majestat en la categoria “Aspectes històrics del poble de Nules”  que patrocina l’Ajuntament de Nules amb 500 euros. A més, també s’han premiat els lemes que porten com a nom El repertori fràsic d’ Àngel Sánchez Gozalbo de la categoria Investigació Lingüística sobre el Valencià que patrocina l’Acadèmia Valenciana de la Llengua amb 2.000 euros; Decoro, Dignidad y Bienestar de la Persona Mayor, lema guanyador de la categoria “Cuarenta años con nuestros mayores” que patrocina amb 250 euros la Residència Verge de la Soledat. 

 

La resta de premis han quedat deserts segons han acordat els membres del jurat, format per destacades persones del món de les lletres i de la cultura com ara els acadèmics de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Rosa Agost i Joan Palomero, a més també formen part del jurat Joan Gavara, llicenciat en Geografia i Història i Cronista Oficial de la Vila de Nules; Carla Masegosa, llicenciada en Filologia; José Gavara, llicenciat en Ciències Econòmiques i catedràtic d’Administració i Direcció d’Empresa; Antoni Martínez Bonet, escriptor i gerent de l’editorial Neopàtria; i Manel Alonso, escriptor. Sent el president d’honor l’alcalde de Nules, David García, i la presidenta la regidora de Cultura, M. José Esteban.

 

El lliurament de premis dels LXX Jocs Florals Vila de Nules i els VIII Premis d’Investigació i Divulgació tindrà lloc aquest divendres, 4 d’octubre, al Teatre Alcázar de Nules, i actuarà com a mantenidora de l’acte la periodista i poetessa, Susanna Lliberós.

 

Així mateix, la jornada comptarà també amb la presentació del llibre guanyador de la Flor Natural 2023 anomenat Etèria de l’autor Berna Blanch.

 

Davant açò, la regidora de Cultura i presidenta del jurat dels Jocs Florals Vila de Nules, M. José Esteban, assenyala que “aquest és un certamen literari molt important per al poble de Nules i uns dels més enraigats i antics a la nostra comunitat, i és tot un referent perquè es tracta d’uns premis dedicats a les lletres, a la nostra llengua i a la cultura”.

Read More

L’ENQUESTA ALS CLIENTS I AL COMERÇ LOCAL SERÀ CLAU PER DETERMINAR ESTRATÈGIES DEL SECTOR

Les alumnes de Comerç han estat treballant en les últimes setmanes en la preparació d’una enquesta, el treball de camp de la qual s’està duent a terme durant aquests dies, tant als clients com als comerços locals.

 

A mesura que es van recopilant els qüestionaris realitzats sobre la mostra calculada, les alumnes tabulen les dades i van creant la base del que serà un informe de conclusions amb la valoració que els veïns de Nules fan del comerç local, d’una banda, i , d’altra banda, el grau de satisfacció dels negocis de proximitat amb les accions realitzades per a la promoció i la visibilitat.

 

Per a l’estudi dels clients, ens centrem en el segment poblacional amb edats compreses entre els 15 i els 74 anys, persones amb potencialitat de compra, mantenint la ponderació corresponent segons el nombre d’individus de cada interval d’edat i sexe establert a l’INE.

 

Per estudiar els comerços locals, ens centrem en el segment de 222 negocis, obtenint les dades de la Guia del Comerç Local de Nules, segons la taula que s’adjunta.

 

La mostra ha estat calculada atenent un univers finit, inferior a 150.000 membres, per a un nivell de confiança del 95% i marge d’error del 5%.

 

La informació formarà part del Pla Estratègic del Comerç que pretén ser un full de ruta per a una major dinamització i visibilitat del comerç local.

Read More

NULES PRESENTA LA PROGRAMACIÓ DE LES FESTES PATRONALS DE LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT

Els actes festius tindran lloc els dies del 4 al 13 d’octubre

 

Nules començarà, aquest cap de setmana, les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat, com és tradició serà la celebració dels LXX Jocs Florals Vila de Nules l’acte que inaugurarà aquestes festes que compten amb un component cultural molt important.

 

No obstant això, aquests festejos compten també amb diferents jornades dedicades als bous al carrer, de manera que la programació presenta entre les novetats l’exhibició, per primera vegada, de “vaques en asfalt”, al respecte la regidora de Festes, Blanca Silvestre, comenta que “el primer dissabte de festes comptarem amb aquest acte proposat per la Comissió del Bou”, a més el   cartell taurí contempla sis bous, tres d’ells patrocinats per l’Ajuntament de Nules i altres tres patrocinats per les penyes la Penya el 7, l’Esmorçar del Bou, i Jovens de l’Ermita; a més hi haurà exhibicions de vaques, i la ja tradicional Nit Taurina programada per al divendres 11 d’octubre. De manera que, la Nit Taurina presenta també novetats on hi haurà una exhibició de saltaors i de vaques amb rodaors locals.

 

De fet, la regidora de Festes assenyala que “s’ha hagut que modificar la programació taurina degut a la problemàtica existent a Extremadura per la malaltia de la lengua azul”.

 

Així mateix, els més menuts podran gaudir aquestes festes de diferents activitats infantils, amb el tradicional tancament amb carretons de bous infantils, amb castells i activitats que tindran lloc al Local Multifuncional, amb un espectacle participatiu i un musical familiar del Rey León.

 

DESCARREGA LA PROGRAMACIÓ DE LES FESTES PATRONALS

 

 

Des de la regidoria de Festes s’assenyala que també en aquestes festes d’octubre el mesó de la tapa “seguirà sent punt de trobada”, al mateix temps que la regidora Blanca Silvestre comenta que “seguim apostant per un ambient de germanor i tardeos amb música en directe”.

 

Per altra banda, les persones majors tindran ball i música en directe amb berenar, i podran també gaudir de la tradicional Serenata a la Capella de la Mare de Déu de la Soledat.

 

Dia de la patrona

Diumenge, 13 d’octubre, els nulers i les nuleres demostraran el fervor a la seua patrona amb la participació en els diferents actes religiosos com ara el trasllat de la Mare de Déu de la Soledat, la missa, l’ofrena i la processó.

 

La programació contempla a més els actes commemoratius del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana; i del 12 d’octubre Dia de la Festa Nacional amb un acte institucional d’hissada de la bandera a la rotonda de la plaça del Pilar.

 

Altres actes que al llarg de la setmana tindran lloc són la missa a la Residència Mare de Déu de la Soledat, o la visita al Centre Respira i Alzheimer de Nules. A més, de la tradicional Nit d’Albaes o la Nit de la Torrà.

 

També es dona continuïtat al Dia de les Paelles d’octubre, “l’any passat va ser un èxit i per això volem que se consolide”, apunta Blanca Silvestre.  Així mateix, les discomòbils tornaran a ser itinerants, “aquest format funciona i és el que causa menys molèsties al veïnat”, matisa Silvestre.

 

També se segueix apostant en aquests festejos pels concerts tribut com a tancament de festes, en aquesta ocasió a Estopa, “en la línea del que va funcionar  i molt bé en les festes d’agost seguim amb grups espanyols molt coneguts i que agraden a la gent de totes les edats”, conclou la regidora de Festes, Blanca Silvestre.

 

Read More

UNA XERRADA SOBRE TÈCNIQUES DE VENDA PROPORCIONA LES CLAUS PER A L’ÈXIT EN L’ÀMBIT COMERCIAL 

Les alumnes del mòdul de Comerç han participat en una sessió formativa sobre tècniques de venda per part d’una experta en la matèria en un esforç per potenciar les habilitats de les participants.

 

La ponent ha compartit la seua gran experiència i coneixements en vendes, oferint consells pràctics i estratègies d’èxit basades en la seua trajectòria laboral.

 

Durant la xerrada, s’han abordat temes clau com ara la importància de la comunicació efectiva, l’escolta activa i l’enteniment de les necessitats del client. També ha posat un èmfasi especial en la creació de relacions duradores amb els clients, així com en l’adaptació dels mètodes de venda a les noves tecnologies i plataformes digitals que estan revolucionant el comerç en l’actualitat.

 

“La venda no és només qüestió d’oferir un producte, sinó d’entendre el client, empatitzar amb les seues necessitats i oferir solucions reals”, ha destacat l’experta. A més, ha compartit exemples de la seua experiència personal en situacions de vendes complexes, motivant les alumnes a perseverar i millorar contínuament les seues habilitats.

 

La participació de les alumnes ha estat molt activa, amb preguntes sobre les millors estratègies per abordar clients difícils, com millorar la seua capacitat de persuasió i quines habilitats són més valorades al sector comercial avui dia. L’experta ha respost amb consells personalitzats, adaptats a l’entorn actual del comerç i al perfil de les alumnes.

 

Aquesta activitat forma part d’una sèrie de xerrades i tallers organitzats dins del mòdul de Comerç, l’objectiu dels quals és proporcionar a les alumnes una formació pràctica i actualitzada, alineada amb les demandes del mercat laboral.

 

El Mòdul de Comerç té com a finalitat formar les futures professionals a l’àmbit comercial, oferint tant coneixements teòrics com experiències pràctiques a través de ponències, tallers i activitats que realitzen durant el curs. A través d’aquests programes, les alumnes adquireixen les eines necessàries per facilitar-ne la inserció laboral i desenvolupar-se amb èxit en un mercat cada cop més competitiu i globalitzat.

Read More