La Plataforma per la Dignitat del Llaurador considera les manifestacions com un punt de partida

Mostra la seua satisfacció pel resultat obtingut en manifestar-se 30 poblacions al mateix temps

 

Davant les manifestacions conjuntes realitzades dimarts en trenta poblacions diferents de la Comunitat Valenciana i del sud de Tarragona, la Plataforma per la Dignitat del Llaurador mostra la seua satisfacció i considera que són el punt de partida per a començar a treballar en accions noves, “en el dia d’ahir moltes persones del sector ens varen traslladar el seu malestar i el seu suport per a continuar treballant en aquesta direcció”, matisa el portaveu de la Plataforma per la Dignitat del llaurador, César Estañol.    

 

Des de la Plataforma s’assenyala que un dels aspectes més importants d’aquestes mobilitzacions és que en pocs dies s’ha aconseguit el suport de moltes poblacions que no són membres de la plataforma, “de fet han sigut 30 poblacions les que al mateix temps s’han manifestat amb un únic lema com és la defensa de la nostra citricultura davant les polítiques de la Unió Europea”, apunta Estañol.

 

Així doncs, les localitats on s’ha registrat un major seguiment d’aquestes manifestacions han sigut les de la comarca de la Plana Baixa en les quals més de 6.000 persones van eixir a les places dels seus pobles.

 

Als membres de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, formada per 14 ajuntaments de la província de Castelló (Nules, Borriana, la Vilavella, Vila-real, Castelló de la Plana, Onda, Almassora, Moncofa, Betxí, la Llosa, Almenara, Xilxes, la Vall d’Uixó, les Alqueries), La Unió de Llauradors i Ramaders, FEPAC-ASAJA, Grup Intercoop de les Cooperatives Agrícoles de la Província de Castelló, l’Associació Local de Llauradors de Nules, el Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars i l’Associació de Pous de Reg de la Província de Castelló, es van sumar també els ajuntaments de les poblacions d’Artana, Torreblanca, Benifairó de la Valldigna, Vinaròs, Alcanar, Algemesí, Bellreguard, Benicarló, Potries, Castellnovo, Xeresa, Tavernes de la Valldigna, Sagunt, Xeraco, Carlet i Cullera.

 

Amb el lema “Per la defensa de la nostra citricultura” va tindre lloc la mobilització conjunta en suport dels interessos de la citricultura de la província de Castelló en particular i de tota la Comunitat Valenciana en general, ja que després de sol·licitar de les administracions públiques la realització de accions concretes en ajuda al sector, no hi ha hagut cap resposta.

 

Per tant, es va exigir la modificació de l’acord de l’Associació Econòmica signat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d’Àfrica Meridional, entre ells Sud-àfrica, que preveu una reducció progressiva, fins a la desaparició, dels aranzels aplicables a les taronges importades en un període (del 16 d’octubre al 30 de novembre) en el qual els camps estan en plena campanya de comercialització, i en el seu defecte, que s’aplique la clàusula de salvaguarda, motivada per la caiguda generalitzada dels preus de les nostres taronges, que preveu el tractat comercial europeu per tal de protegir el futur del nostre camp.

 

Reforçar les mesures de defensa fitosanitària dels cítrics europeus, per a augmentar la seguretat de les plantacions citricoles comunitàries. Exigir les màximes cauteles i controls als productes importats des de països amb plagues de quarantena, siga quin siga el lloc d’entrada a la Unió Europea, i minimitzar amb açò el risc de contagi de plagues i/o malalties.  Establir a les produccions de països tercers una reciprocitat, quant a requisits de tot tipus, exigits a les produccions comunitàries, per a garantir la seguretat alimentària dels consumidors, reciprocitat en les exigències als nostres llauradors i obligació de la implantació del tractament en fred dels cítrics procedents de països amb plagues de quarantena.

 

La defensa de les normes establides en la Llei 12/2013, de 2 d’agost, de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària, garantint els drets dels productors agraris davant de la distribució.

 

A més des de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador s’està reivindicant aquests assumptes de vital importància per al sector durant els últims dos anys sense que s’haja pres cap mesura per a solucionar-ne cap, per aquest motiu es va sol·licitar als governants responsables que abandonen els seus càrrecs perquè siguen ocupats per altres capaços d’afrontar els greus problemes que estan matant la citricultura.

Read More

L’alumnat del Taller d’Ocupació de Nules III de Fructicultura aconsegueix el certificat de professionalitat

La jornada de cloenda ha comptat amb la presència del director territorial d’Economia

 

L’alumnat del Taller d’Ocupació de Nules III de l’especialitat de Fructicultura ha aconseguit el certificat de professionalitat després de finalitzar el curs amb èxit. Així doncs, hui ha tingut lloc l’acte de cloenda en el qual s’ha lliurat a cadascun dels alumnes el corresponent diploma acreditatiu.

 

La jornada ha comptat amb la presència de l’alcalde de Nules, David García; el director territorial d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de Castelló, José Vicente Andrés Peñarroja; la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura; el primer tinent d’alcalde, Adrián Sorribes; i del director del Taller d’Ocupació Nules III, José Ricardo Fortea, entre d’altres.

 

En concret l’objecte d’aquest Taller d’Ocupació de Nules III ha sigut la realització d’una ruta turística del cultiu de la Clemenules i l’alumnat ha compaginat la formació teòrica amb la pràctica incloses en el Pla Formatiu corresponent a aquest projecte promogut per l’Ajuntament de Nules i subvencionat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), la duració d’aquest taller ha sigut d’un any i els seus 10 participants han aconseguit un certificat de professionalitat en Fructicultura aplicat a la citricultura homologat per la Conselleria d’Agricultura, “aquest certificat els permetrà tindre més oportunitats a l’hora de buscar un treball qualificat”, comenta la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura.  

 

L’import total d’aquest taller ha sigut de 379.667,84 euros dels quals 329.667,84 euros han sigut subvencionats per la Generalitat Valenciana mitjançant LABORA.  

 

Cal destacar que en aquest any 2018 el Consell ha destinat quasi 700.000 euros en projectes de formació i ocupació per a persones desocupades del municipi de Nules.

Read More

L’alumnat de l’Aula Compartida de Nules participa en la confecció d’un mural sobre els Drets Humans

Han estat convidats als actes commemoratius organitzats per la Conselleria d’Educació a València

 

L’alumnat de l’Aula Compartida de Nules ha participat en l’elaboració d’una obra mural ceràmica sobre els Drets Humans que forma part del projecte de confecció de murals ceràmics sobre els drets recollits a la Carta dels Drets Humans que ha posat en marxa la Conselleria d’Educació amb diferents centres educatius per a commemorar el 70 aniversari de la Declaració dels Drets Humans.

 

Precisament, per aquest motiu han participat en els actes commemoratius i en la inauguració del mural que va tindre lloc dilluns passat a la Conselleria d’Educació a València. En concret l’alumnat de l’Aula Compartida de Nules ha treballat al voltant del dret a la igualtat en la justícia i a un tribunal independent i imparcial, i ho ha fet en col·laboració amb el gabinet didàctic del Museu de Belles Arts de Castelló sota la coordinació de José Manuel Caño Llorens, la integradora social de l’Aula Compartida, Vanesa Boldú Plaza, depenent de l’Ajuntament, i el professor de l’IES Gilabert de Centelles, Xavier Valladolid.  

 

“El mural elaborat per aquests alumnes està instal·lat als jardins de l’entrada de la Conselleria d’Educació de València. No obstant això, tant l’IES de Nules com l’Ajuntament disposaran també de murals ceràmics elaborats per l’alumnat del projecte, que s’ha assenyalat com a pioner en relacionar la xarxa de museus de la ceràmica de la Comunitat Valenciana i els centres educatius”, explica la regidoria de Serveis Socials, Rosa Ventura.

 

Així doncs, els alumnes han treballat mitjançant un projecte de disseny col·laboratiu, en el qual deu centres educatius de diferents nivells, tipologies i procedència participen amb deu museus de la Comunitat Valenciana en la creació d’aquest tipus  de murals que giren al voltant dels valors recollits a la Carta dels Drets Humans.

 

A l’IES Gilabert de Centelles s’està portant a terme el projecte d’Aula Compartida des de fa tres cursos, “està adreçat a alumnat amb dificultats d’adaptació a l’entorn escolar amb l’objectiu de previndre l’absentisme i l’abandonament escolar prematur”, comenta Rosa Ventura.

 

Aquest projecte es du a terme amb el patrocini i la col·laboració de l’Ajuntament de Nules gràcies al conveni signat entre les dues entitats i està coordinat per la Regidoria de Serveis Socials.  

Read More

Nules tancarà edificis municipals i suspendrà activitats davant les mobilitzacions de dimarts

Es vol facilitar l’assistència de la ciutadania a la concentració prevista per a demà   

 

Nules és una de les poblacions de la Comunitat Valenciana que se suma a les concentracions que amb el lema “Per la defensa de la nostra citricultura” ha convocat la Plataforma per la Dignitat del Llaurador per al dimarts 18 de desembre a les 19.00 hores.

 

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Nules tancarà a les 18.45 hores els diferents edificis i dependències municipals i se suspendran també les activitats municipals previstes a eixa hora, “el que volem és facilitar a la ciutadania la participació en aquest acte reivindicatiu i de suport al sector citrícola tan important per a la nostra població. I és per això que esperem que la plaça Major s’òmpliga de gom a gom”, comenta David García, alcalde de Nules.

 

Amb aquesta manifestació conjunta es demana modificar l’acord signat per la Unió Europea amb Sud-àfrica amb l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, també es vol exigir les màximes cauteles i controls als productes importats, reciprocitat a les produccions de països tercers, tractament en fred dels cítrics importats i el compliment de la llei de la cadena alimentària.   

 

“Hi ha molt motius per a fer públic i visible el malestar dels llauradors que des de Nules creiem que serà una manifestació sense precedents, de fet són ja 27 poblacions les que oficialment han comunicat a la Plataforma per la Dignitat del Llaurador que se sumen a les concentracions, municipis no sols de la nostra província ja que n’hi ha de la resta de la Comunitat Valenciana, fins i tot algun de Catalunya”, matisa García.

 

Divendres passat l’alcalde de Nules va remetre al ministre d’Agricultura, Luis Planas, una carta en la qual explicava l’actual situació del sector citrícola,  comunicava les mobilitzacions previstes per al dimarts 18 de desembre, i exigia l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda.  

 

Cal recordar que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador es va crear després del Congrés de Citricultura celebrat a Nules al mes de gener del 2017, i aglutina tot el sector citrícola de la província de Castelló.

Read More

La Guarderia Intergeneracional, novetat en la programació nadalenca per a gent major

També s’hi inclou per primera vegada l’actuació del Mag Orbit en la Residència Mare de Déu de la Soledat

 

La Regidoria de Gent Major de l’Ajuntament de Nules ha presentat les novetats que inclou la programació nadalenca d’enguany, així cal destacar la Guarderia Intergeneracional, que tindrà lloc al Club de Convivència Cantalobos el pròxim dimecres 26 de desembre.

 

“Es tracta d’una activitat que realitzem conjuntament l’Associació de Jubilats i Pensionistes Cantalobos i la Regidoria de Gent Major amb la qual es vol fomentar l’envelliment actiu amb un canvi de rols ja que en aquesta jornada seran els xiquets i les xiquetes els que portaran als seus iaios o tios a la guarderia”, comenta el regidor de Gent Major, Antonio Romero.  

 

Els més menuts ensenyaran a les persones majors diferents jocs i participaran junts en els tallers de manualitats, contacontes i altres activitats que s’han organitzat per a aquesta jornada que tindrà lloc de 10.00 a 13.30 hores.

 

Per altra banda, el dimecres 2 de gener els usuaris de la Residència Mare de Déu de la Soledat podran gaudir de l’actuació del Mag Orbit, “aprofitarem la visita dels Patges Reials a la residència per a fer aquesta activitat que va ser demandada pels mateixos usuaris”, matisa Romero.

 

El regidor de Gent Major ha estat acompanyat en aquesta presentació per la vicepresidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes Cantalobos, Maria Navarro, i pel Mag Orbit, els quals han donat detalls de les diferents activitats.

 

III Fireta de Benestar Animal

A més també s’ha presentat la III Fireta de Benestar Animal que tindrà lloc el proper diumenge 23 de desembre a la plaça Major i que tindrà la presència de sis protectores, “també hi haurà una desfilada de gossos perquè la gent interessada puga adoptar-ne”, apunta el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

 

Entre les activitats que es portaran a terme en aquesta jornada cal destacar l’exhibició de la Unitat de Recat Canina de Castelló o la taula informativa de les dones encarregades de les Colònies Controlades de Gats de Nules.  

Read More

Nules rep més de 19.000 euros del Fons del Pacte d’Estat de Violència de Gènere

En els Punts Violeta instal·lats a les festes d’agost es va informar 225 persones

 

Nules ha sigut un dels municipis de la província de Castelló que ha rebut una de les ajudes més altes del Fons del Pacte d’Estat de Violència de Gènere, en concret s’ha destinat a aquesta població de la comarca de la Plana Baixa un total de 19.172,01 euros.

 

Sobre això, el regidor de Polítiques d’Igualtat, Antonio Romero, comenta que “és clar que Nules és una localitat sensibilitzada en aquest tema i són moltes les accions i campanyes que al llarg de l’any portem a terme per a informar i sensibilitzar la població. Aquestes ajudes a més de facilitar aquesta tasca són per a nosaltres un reconeixement al treball i l’esforç que desenvolupa la Regidoria de Polítiques d’Igualtat”.

 

Aquest fons s’emmarca en la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de Pressuposts Generals de l’Estat per a aquest exercici i preveu una partida de 20 milions per a les noves o ampliades competències reservades als ajuntaments dins del Pacte d’Estat. A més el Reial Decret Llei 9/2018, de 3 d’agost, de mesures urgents per al desenvolupament d’aquest Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere preveu, per una banda, la recuperació de les competències sobre violència de gènere per a les administracions locals; i per altra, la regulació de la distribució del fons destinat al compliment del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere assignats als ajuntaments.

 

Precisament, els ajuntaments han destinar els diners rebuts a la realització de projectes o programes que tinguen com a finalitat el desenvolupament de les mesures del Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere, com per exemple la realització de campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones, i elaboració de materials per a oferir aquesta informació.

 

Punts Violeta

En concret a Nules, en les passades festes patronals de Sant Bartomeu celebrades al mes d’agost, es va promoure la campanya “Nules, per unes festes lliures d’abusos i agressions sexistes” amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat d’un compromís per a gaudir d’espais festius amb seguretat i llibertat. De manera que en el marc d’aquesta campanya es van instal·lar Punts Violeta en dos dels actes més multitudinaris del programa festiu: la crida i el concert de Camela.

 

Al llarg d’aquests dies es va informar i sensibilitzar un total de 225 persones, de les quals 57 eren homes i 168 dones, en edats compreses entre els 15 i 24 anys, a més segons l’informe dels resultats es va atendre un cas de possible agressió a una jove que encara que hi havia indicis d’agressió i ansietat no va voler denunciar.

 

“Doncs veiem amb aquestes situacions que hi ha necessitat de conscienciar sobre aquests tipus de violència per a promoure el canvi social, no sols a les dones si no també als homes. Per aquest motiu la implantació dels Punts Violeta en espais d’oci afavoreix la sensibilització davant la violència que sofreixen les dones i dóna visibilitat a aquest fenomen que limita la llibertat i el dret de la dona a gaudir de l’oci en igualtat de condicions que l’home”, matisa Antonio Romero.

 

Aquests Punts Violeta es van caracteritzar per ser uns espais d’informació, sensibilització i prevenció en els quals hi havia una taula informativa per a resoldre dubtes, prendre consciencia sobre aquesta situació, o conéixer els protocols d’actuació, entre d’altres; i per ser també un espai d’atenció i intervenció davant situacions d’assetjament que va comptar amb personal voluntari format en suport psicològic i en primera atenció.

Read More

Es presenta el fullet Nadal a Nules que inclou totes les activitats nadalenques municipals

Per quart any consecutiu s’organitza la Clemen Nit Festa per a promocionar la clemenules

 

L’Ajuntament de Nules ha recopilat un any més totes les activitats nadalenques que s’organitzen des dels diferents departaments municipals en un fullet anomenat Programació Nadal a Nules, que estarà a l’abast de tots els veïns i veïnes en els edificis municipals, “amb aquesta iniciativa, que vàrem posar en marxa per primera vegada l’any passat, volem unificar la programació nadalenca i evitar solapaments d’actes, a més amb aquest fullet també facilitem als ciutadans el calendari de totes les activitats que s’organitzen des de l’Ajuntament”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

 

La programació comença el divendres 14 de desembre amb una exposició d’artesania del CEAM Nules i finalitzarà el 6 de gener amb la visita dels Reis Mags a la Residència Mare de Déu de la Soledat.

 

Entre els actes programats destaca la Clemen Nit Festa, que tindrà lloc el diumenge 30 de desembre, “és una aposta molt concreta d’aquest equip de govern per a promocionar un dels nostres productes més preuat com és la clemenules, amb aquest acte Nules és l’única població de l’Estat espanyol que acomiada l’any 24 hores abans que la resta de gent”, matisa García.

 

En aquest acte l’Ajuntament reparteix entre els assistents 12 gallons de taronja per a les campanades amb les quals es dóna la benvinguda a l’últim dia de l’any, també es donen diferents productes elaborats amb clemenules com ara suc natural, aigua de València o dolços fets amb taronja, i que compten amb la col·laboració de l’Associació d’Hostalers de Nules (Ashonul) i de l’Associació d’Ames de Casa. També hi haurà música en directe, discjòqueis locals i actuarà l’humorista Koke, conegut per les seues aparicions en les sèries televisives Aquí no hay quien viva i La que se avecina.

 

Per altra banda, per segon tercer consecutiu, les nits de Nadal, Cap d’Any i de Reis s’instal·larà una carpa amb música, “l’objectiu és que els veïns puguen gaudir de la festa sense eixir de Nules. Hi haurà diferents tipus de música per a tots els públics, a més els beneficis de les consumicions seran per a les comissions de festes de Nules”, explica l’alcalde de Nules.     

Read More

Més de vint comerços participen en la III Ruta de Decoració Nadalenca

Comença la Campanya de Nadal del comerç local amb novetats

 

La III Ruta de Decoració Nadalenca dels Comerços Locals s’ha presentat amb novetats importants amb les quals s’ha volgut incrementar la participació del xicotet comerç. De fet, en aquesta edició s’han sumat a aquesta iniciativa un total de 23 comerços, i un any més s’ha confeccionat un díptic amb un plànol perquè els veïns i les veïnes puguen visitar els diferents comerços participats engalanats.  

 

“En aquesta edició hi haurà dues categories ja que a més de premiar els aparadors també es farà un reconeixement a la decoració de l’interior del local, de manera que donem l’oportunitat de participar a més comerços que per diferents circumstàncies tenen un aparador xicotet o no en tenen, així enguany s’ha convidat també a participar-hi al sector hostaler”, explica el regidor de Comerç, César Estañol.

 

Per tant, hi haurà un primer premi a la millor decoració i aparador per un import de 600 euros, i un altre primer premi a la millor decoració interior per la mateixa quantitat. Així, el jurat visitarà cadascun dels locals participants la propera setmana per a atorgar els premis.

 

L’objectiu d’aquest concurs és fer un reconeixement a l’esforç dels comerciants per mantindre els aparadors i locals atractius per tal de millorar la imatge del comerç local de la localitat, “volem crear un ambient festiu i nadalenc alhora que promovem les vendes, l’Ajuntament col·labora amb els participants organitzant tallers i cursos d’aparadors i decoració. Es tracta d’una iniciativa que es va posar en marxa a Nules per primera vegada l’any 2016 i amb la qual pretenem dinamitzar i donar suport al comerç local”, comenta Estañol.

 

Per altra banda, també està en marxa la campanya nadalenca del comerç local amb el lema “Per a tot el que pugues imaginar compra a Nules” que finalitzarà el proper 6 de gener i que compta amb novetats enfocades a premiar els clients.

 

Així, amb el tiquet de compra es podrà participar en el sorteig de cinc vals de 100 euros cadascun per a comprar en el comerç adherit a la campanya; i a més enguany s’inclouen en la campanya les xarxes socials, de manera que entre les persones que pengen en el seu perfil de Facebook una fotografia amb la decoració d’algun dels locals participants acompanyada amb l’etiqueta #rutasescaparatesnules2018 se sortejaran tres vals de 100 euros per a comprar en el comerç local.      

 

El regidor de comerç, César Estañol, ha estat acompanyat en aquesta presentació amb Olga Batalla, interiorista i encarregada d’impartir els tallers de decoració; Merche Gargalló del comerç Monregal, guanyador del segon premi de decoració d’aparadors de l’any 2017; i Adela Alfaro representant del comerç AD Decoració que va guanya el primer premi els anys 2016 i 2017.

Read More

Nules promociona com a ciutat saludable l’activitat física de les persones majors

Porta a terme el primer projecte com a població adherida a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables

 

Nules ha portat a terme en els últims mesos el primer projecte com a població adherida a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables amb diferents activitats que han estat enfocades a la promoció de l’activitat física amb prescripció mèdica entre les persones majors de la localitat.

 

De fet, aquest projecte s’ha desenvolupat mitjançant el conveni entre el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a la Potenciació de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables i la Implementació Local de l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció que ha concedit a l’Ajuntament de Nules una ajuda per un import de 1.639 euros.

 

Així doncs, un centenar de persones s’han beneficiat d’aquest projecte, “han sigut 101 persones les que han participat d’aquesta iniciativa que va dirigida a la població majors de 50 anys que per prescripció mèdica necessiten realitzar activitats terapèutiques relacionades amb l’activitat física per a millorar la seua capacitat i previndre problemes associats al senderisme”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

 

Les activitats que s’han realitzat han sigut tai-txi, en la qual han participat un total de 20 persones, 18 dones i 2 homes, d’entre 65 i 78 anys; Aquasalus amb 36 usuaris, 30 dones i 6 homes, en una edat mitjana de 67 anys; i l’altra activitat ha sigut Tonificació, que ha comptat amb 45 participants dels quals 37 eren dones i 8 homes.

 

Des de la Regidoria de Sanitat s’assenyala que tant els objectius de la prescripció d’activitat física feta en Atenció Primària i els de participació s’ha aconseguit, “el 70% dels prescrits han acudit a informar-se sobre el funcionament dels tallers i el 100% dels participants han finalitzat les activitats”, matisa Romero.

 

En el desenvolupament del projecte han intervingut a més de la Regidoria de Sanitat, la Regidoria d’Esports, el Centre de Salut de Nules i Salut Pública de Castelló, ja que aquestes dues últimes entitats han sigut les encarregades de realitzar les prescripcions mèdiques a les persones que han participat en el programa.

 

“Estem ja treballant en una nova edició que es posarà en marxa després de les vacances de Nadal, per aquest motiu hem iniciat contactes amb diferents col·lectius i associacions locals perquè col·laboren en aquest projecte”, conclou el regidor de Sanitat.  

Read More

Nules reparteix les cartes per al Pare Noel i Reis a tots els escolars del municipi

Com a novetat es dóna per primera vegada carta per al Pare Noel

 

Un any més l’Oficina Municipal de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Nules ha repartit entre els alumnes de tots els col·legis, escoles infantils i guarderies de la localitat la tradicional carta per a demanar els joguets, una actuació que enguany té una novetat i és que juntament amb la carta als Reis Mags se n’entrega una altra per al Pare Noel, “s’han entregat dues cartes amb un full que té un microperforat per a separa-les i així poder enviar-les per separat al Pare Noel i als Regs Mags. Es tracta d’una activitat amb la qual es pretén promocionar l’ús de la nostra llengua en l’àmbit familiar ja que en aquestes cartes hi ha vocabulari relacionat amb els joguets perquè els xiquets i les xiquetes l’utilitzen a l’hora d’escriure la seua carta; en definitiva, l’objectiu és que tots els xiquets i les famílies, ja siga a l’escola o a casa, puguen escriure la carta en la nostra llengua”, comenta el regidor de Normalització Lingüística, Ramon Canut.

 

A més, les cartes estan a disposició de qualsevol veí o veïna interessat a l’Ajuntament i a l’Oficina Municipal de Normalització Lingüística.     

Read More